23948sdkhjf

Davidsens indtager Jyllands største byer

Åbner afdelinger i Aarhus og Aalborg.
Davidsens Tømmerhandel med hovedsæde i Vojens har købt to af den nu lukkede Metro-kædes store varehuse med overtagelse den 1. juni.

Købet betyder, at Davidsen nu er på vej til Jyllands to største byer, Aarhus og Aalborg. Dermed vil kæden dække hele Danmark med 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland.

- Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i, siger tømmerhandler Povl Davidsen.

- Valget af Aarhus og Aalborg hænger blandt andet sammen med, at vi i forvejen er kendt blandt mange private kunder i de to byer. Vi husstandsomdeler jævnligt kataloger for vores internetbutik, davidsenshop.dk, i de to områder, fortæller Mogens Pedersen.

Læs også: Byger over byggeriet kan ikke gøre kål på trælastdirektørs forsigtige optimisme

Davidsen har i forvejen også et stort salg til håndværkere i Aarhus-området og sender derfor dagligt to lastvognstog til området med byggematerialer.

- I betjeningen af byggebranchen er logistikken altafgørende. Derfor passer det rigtig godt med vores strategi, at vi nu kan udvide fra tre til fire logistikcentre, hvor der pakkes varer på lastbiler i døgndrift. I dag har vi logistikcentre i Vojens, Odense og Venslev i Nordsjælland. Det fjerde logistikcenter indrettes på en del af den tidligere Metro-ejendom i det sydlige Aarhus, siger Mogens Pedersen.

30-40 ansatte i Aarhus inden for et år
I Aarhus er den tidligere Metro-grund på 38.000 kvm. med 17.000 etagemeter bygninger. Et salgskontor for byggematerialer åbner i Aarhus den 1. august, og de første medarbejdere er allerede ansat.

Herefter følger en håndværkerbutik og tømmerhandel for håndværk og industri, og virksomheden forventer at nå op på cirka 30-40 ansatte inden for et år. Forhandlinger med Aarhus Kommune vil afgøre, hvornår Davidsen kan åbne byggemarked til private i området.

Læs også: Opkøb sender Davidsens Tømmerhandel ind på nyt og koldt marked

Det er desuden planen at flytte en mindre del af virksomhedens centraladministration til Aarhus, idet Davidsen har flere ansatte med bopæl i Aarhus, og fordi området har et attraktivt udbud af arbejdskraft med videregående uddannelser.

I Aalborg indrettes byggemarked og trælast til private og håndværkere. Her er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter. Placeringen i Aalborg City Syd er særdeles gunstig, idet naboerne tæller forretninger som Ikea, Bilka, Bauhaus, Elgiganten og Aalborg Storcenter. Der er endnu ikke sat dato på åbningen i Aalborg.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen for de to ejendomme.

Konceptet bredes ud
Davidsen er siden 2008 vokset med fem afdelinger. Virksomheden importerer selv en stor del af sine varer, og importen er øget betragteligt efter køb i 2014 af et centrallager på 32.000 kvm i Føvling i det sydlige Jylland. Omsætningen i sidste regnskabsår var på godt 1,5 milliarder kroner, og virksomheden beskæftiger cirka 700 medarbejdere.

Davidsen blev ved årsskiftet efter årelangt medlemskab nødt til at forlade indkøbssamarbejdet i Ditas, fordi Davidsen ikke ønskede at være en del af i XL-Byg.

- Det er vores brand alt for meget værd til. Nu går vi i stedet for den anden vej og satser på at brede vores koncept ud til en endnu større del af Danmark, siger Davidsens administrerende direktør Mogens Pedersen.

Udover de kommende afdelinger i Aarhus og Aalborg har Davidsen filialer i Vojens, Haderslev (to filialer), Rødekro, Sønderborg, Toftlund, Brørup, Vejen, Kolding, Fredericia, Odense og Venslev i Nordsjælland. Koncernen planlægger desuden filialer i Tønder og Esbjerg.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094