23948sdkhjf

Ilva og Idemøbler betaler dyrt for bøvl

Et ventet overskud blev et blodrødt driftsminus for selskabet bag. Nu lover Iddesign, at kursen er ret.
Driften af de to møbelkæder, Ilva og Idemøbler giver stadig underskud, meddeler selskabet bag, Iddesign, i en ny pressemeddelse.

I 2013/2014-regnskabet blev den primære drift stærkt forbedret fra et minus på næsten en halv milliard til et minus på godt 50 mio. kr.

I seneste regnskab, som endnu ikke er offentliggjort, er det tal faldet forværret med cirka 100 millioner, og selskabet tilskriver udviklingen besværlige omlægninger, som gav kunder dårlige oplevelser.

- Vi skifter it-system og flytter lager og får nogle problemer med at levere, og det er grunden til det dårlige resultat, siger adm. direktør Michael Christiansen til Wood Supply.

Det har ikke bare påvirket salget. Det har også givet ekstra omkostninger til at rette op tingene. Kunder, som ikke fik deres varer til tiden, skulle håndteres. Nogle har fået pengene tilbage.

Det ærgrer Michael Christiansen, som langt inde i regnskabsåret troede på et tocifret millionoverskud, indtil problemerne hobede sig op i foråret.

- Vi tror, at salget kommer tilbage igen, efter at problemerne er løst. Det er klart, at kunderne er tilbageholdende, hvis de ikke tror, de får deres varer, siger han.

For egentlig var møbelkæderne kommet dertil, hvor driften skulle give overskud, og det forventer han også for fremtiden. Han tror stærkt på, at det nuværende set-up kan vende årelang driftsunderskud til rent og usminket overskud i nærmeste fremtid.

- Vi investerer både i nye butikker og i andre ting. Det gjorde vi ikke, hvis vi ikke troede, det ville give overskud siger han.

Bundlinjeresultatet i det regnskab, som Iddesign snart offentliggør, er et minus på cirka 125 mio. Men lige som overskuddet i 2014, som lød på cirka 40 mio. kroner, er bundlinjen kraftigt påvirket af engangsomkostninger og finansielle poster. I 2014 blev overskuddet påvirket positivt med 100 mio. kr. af finansielle poster alene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125