23948sdkhjf

Inwido gav energi-foredrag til politikere

Energioptimering af boliger var temaet, da Inwido mandag inviterede en større delegation.
I går var ca. 20 politikere og embedsmænd på besøg hos vindueskoncernen Inwido for at lære mere om energieffektive vinduer, og hvilken indflydelse innovativ produktudvikling i byggebranchen kan have på minimering af landets samlede energiforbrug.

Bygninger står for hele 40 procent af energiforbruget i Danmark og er derfor en væsentlig brik i at opnå fossilfrihed. Selvom branchen har nogle gode løsninger allerede, skal graden af innovation i byggeriet øges, og det kræver en fælles indsats på tværs af branchen.

Sådan lyder det fra Dansk Byggeri, som af samme grund netop har haft 20 politikere, embedsfolk, forskere, rådgivere m.fl. på ”Byggeri, Energi og Ressource Tour 2015”.

Turen gik til udvalgte byggefirmaer i Nordjylland, og formålet var at få skabt gode relationer, få faglige og inspirerende input og ikke mindst besøge innovative virksomheder, som er first movers og gerne deler ud af deres erfaringer.

Delegationen var bl.a. på besøg hos vindueskoncernen Inwido i Farsø, hvor der blev sat fokus på vinduer og døres energieffektivitet i byggeriet. I Farsø fik deltagerne både en præsentation om innovation i Outline Vinduer, som er en del af Inwido, samt en efterfølgende rundvisning i Outlines produktion.

- Byggeriet er en del af fremtidens energiløsning, men byggebranchen generelt har et ry for at have en konservativ og reaktionær tilgang til innovation. Denne myte vil vi gerne aflive over for politikerne og andre beslutningstagere, siger direktør i Inwidos Outline-division Jens Sørensen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094