23948sdkhjf

Danske møbelfirmaer jagter købestærke nordmænd

Norge er det største eksportmarked for dansk møbelindustri, og derfor er Danmark stærkt repræsenteret, når Designers Saturday spurter afsted i denne weekend.
Med 35 adresser spredt ud over den norske hovedstad præsenterer Designers Saturday sig som en anderledes oplevelse end traditionelle møbelmesser. Samtidig er det en effektiv platform for virksomheder, der gerne vil i kontakt med norske designere, indretningsarkitekter og designbutikker:

- For os er det en god messe, fordi vi rammer vores målgrupper. Og så er der fuld knald på den ene dag. Man får eksponeret sine varer for mange mennesker på kort tid. Vi har vel 1.200-1.600 besøgende forbi i løbet af lørdagen, fortæller Frits Vendebæk fra Andersen Furniture.

Et købestærkt publikum
Møbelproducenten fra Hinnerup er en af de godt 30 danske virksomheder, der udstiller i Oslo under Designers Saturday.

- Det norske marked er vigtigt for stort set alle møbelproducenter i Danmark. Det er et købestærkt publikum, som er blevet mere designorienteret, og da Norge ikke selv har så stor en møbelproduktion, er de meget åbne for nye input udefra, forklarer Frits Vendebæk.

Det kan man nikke genkendende til hos en anden af de danske udstillere, Cube Design, som oplever stor vækst på det norske marked:

- Det norske marked er nærmest eksploderet for os de sidste par år. Nordmændene har stor købekraft, og de går ikke på kompromis med kvaliteten, fortæller møbeldesigner Martin Nielsen.

For begge virksomheder handler weekenden først og fremmest om at pleje de norske forhandlere og skabe nye kontakter på det attraktive norske marked.

- Designers Saturday er ikke en salgsmesse, hvor vi skal lukke en masse ordrer. Det er en eksponeringsmesse, hvor vi præsenterer de nyeste ting, siger Frits Vendebæk.

Designers Saturday afholdes i weekenden 5.-6. september. Lørdag er forbeholdt fagfolk, mens de mange showrooms er åbne for alle designinteresserede om søndagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128