23948sdkhjf

Andersen Furniture forbavset over USA-succes

Der er hul igennem til det store land på den anden side. Den østjyske møbelproducent fordobler fjernmarkedeksporten.
Andersen Furniture har fået hul på det amerikanske marked, så det helt forbavser den østjyske møbelproducent selv. Bare i løbet af 2015 er den amerikanske andel af omsætningen steget fra nul til fem procent.

Og samlet er omsætningen på eksportmarkeder uden for Norden fordoblet i år.

- Vi har virkelig haft flot fremgang. Man håber og arbejder for det, men når vi ligefrem fordobler, så havde vi ikke troet det på forhånd, siger Poul Frandsen, adm. direktør hos Andersen Furniture.

En amerikansk importør sender 35 sælgere rundt i det store land og markedsfører Andersen Furnitures TAC-stol, og USA interesserer sig også for østjydernes borde. Derudover går det fremad i Storbritannien.

Andersen Furniture betragter Norden som sit primærmarked, hvor man har egne sælgere. Det har hidtil været Danmark og de skandinaviske naboer. I år er man også begyndt at betragte Nordtyskland som en del af det primærmarked, hvor man selv markedsfører.

Den danske landsholdsstjerne og håndboldmålmand Niklas Landin, som i denne sommer starter hos den nordtyske mesterklub THW Kiel, er officiel ambassadør for møbelvirksomheden. Som kendt figur i det håndboldglade Nordtyskland har han medvirket ved møbelproducentens salgsfremstød.

- Det har været en icebreaker. Han har helt klart været med til at åbne døre, siger Poul Frandsen.

I det hele taget mærker Andersen Furniture en bred interesse for dansk design. Ikke bare for klassisk, dansk design, men også for moderne design, som slår igennem i massevis af lande.

- Der er mange årsager. Ikea er sikkert en af dem. Hay er en anden. Og der er Arne Jacobsen og Wegner, som bar den danske designtradition. Vi oplever en internationalisering af det lettere design, som ikke længere bare er dansk eller nordisk smag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125