23948sdkhjf

Hjort Knudsen: 500 millioner i omsætning i 2015

Et succesfuldt indtog på det tyske marked har øget omsætningen med mere end 20 procent i 2014, og den vestjyske møbelproducent forventer fortsat vækst.
Efter en brand på fabrikken i Polen, som i regnskabsåret 2013 kostede 15 mio. kr. på bundlinjen, er indtjeningen hos polstermøbelproducenten Hjort Knudsen igen tilbage på sporet.

I 2014 er resultatet efter skat næsten tredoblet fra 5,5 til 15,3 mio. kr. Det er blandt andet sket på basis af en betydelig vækst i omsætningen, der er steget fra 324 til 399 mio. kr.

Tyskland trækker væksten
Hjort Knudsen har de sidste par år satset et betydeligt beløb på at udvikle nye funktionsmøbler til det tyske marked, og det er den primære årsag til den stigende omsætning:

- Vi er kommet rigtigt godt ind i Tyskland med et nyt sortiment af tekniske produkter, og det er vi begyndt at høste frugterne af i 2014, fortæller administrerende direktør Klaus Hjort Knudsen til Wood Supply.

Den positive udvikling er fortsat ind i 2015, og Hjort Knudsen forventer i år en vækst på omkring 25 procent. Dermed kan omsætningen meget vel runde den halve milliard, når bøgerne lukkes ved årsskiftet.

Virksomheden har fortsat forventninger til eksporten, ikke mindst i Centraleuropa, hvor potentialet for de tekniske stole og sofaer er stort. Klaus Hjort Knudsen fortæller også, at virksomheden arbejder på nye produkter, som specifikt er målrettet markederne Skandinavien.

Om Hjort Knudsen A/S
Virksomheden er grundlagt i 1973 af Ina og Arne Hjort Knudsen. Siden år 2000 har ejerskab og ledelse været placeret i næste generation ved Ellen og Klaus Hjort Knudsen.

Dengang var Hjort Knudsen en lille virksomhed med 15 ansatte. I dag foregår produktionen på egne fabrikker i Polen og Ukraine, og den samlede medarbejderstab har oversteget 1.500, heraf knap 25 på hovedkontoret ved Billund. Over halvdelen af omsætningen hentes på eksportmarkederne.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109