23948sdkhjf

Det bæredygtige design anno 2007

De store smil var fundet frem, da designer-trioen Thor Davidsen, Jens Christian Nørmark og Ashkan Heydari i går blev kåret som vindere af FSC Design Award 2007 for deres fælles design af en ny bæredygtig multibænk ved navn DIAmond.
Designer-trioen Thor Davidsen, Jens Christian Nørmark og Ashkan Heydari blev i går kåret som vindere af FSC Design Award 2007. Trioen havde på fornemmeste vis løst opgaven om at udvikle et nyt spændende og funktionelt design i bæredygtigt FSC-certificeret træ, hvilket kan ses i deres multibænk ved navn DIAmond.

Foran sig har har designertrioen nu en rejse til Honduras, hvor de skal besøge et regnskovsområde i nærheden af byen La Ceiba. Her udvælger vinderne det træ, vinderproduktet fremover skal udformes i, hvorefter de i samarbejde med skovkooperativet COATLAHLS håndværkere udformer en prototype på deres design.

DIAmond er en nytænkning af den traditionelle bænk. Den er let i designet og kan bruges året rundt ude såvel som inde. Det er de tre designeres vision, at alle selv kan sammensætte DIAmond efter ønske og behov. Bænken består af elementer, forbrugeren selv sætter sammen og som kan sættes sammen i det uendelige.

Med i opløbet titlen som vinder af FSC Design Award 2007 var 62 produkter fra unge håbefulde designstuderende fra hele landet.

En tilbagevendende begivenhed
FSC Design Award 2007 blev i år afholdt for anden gang. Formålet med konkurrencen er at sætte fokus på FSC-mærket på en ny og anderledes måde, så møbeldesignere i fremtiden har større kendskab til FSC-mærket. Den afholdes i år i samarbejde med Miljøorganisationen Nepenthes, der er arrangør af præmierejsen, og har modtaget støtte af Danida.

I dommerpanelet for konkurrencen sad i år Tobias Jacobsen (designer), Cecilie Manz (designer), Thomas Uhd (Kommunikationschef, Ikea) og Bjørn Stegger (Designchef, Fritz Hansen).

Læs mere på FSC Danmarks hjemmeside

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094