23948sdkhjf

Robinie - både til slikmunde og håndværkere

Robinie - Akacie-træet - er mest kendt som et smukt blomstrende træ, der producerer masser af nektar til glæde for bier og slikmunde. Men nu gør træet også god gavn som tømmer i danske haver og huse.
Det er Danmarks mindste tømmerhandel, Lundeborg Tømmerhandel, der har kastet sig over import af Akacie-træ fra F.S.C. certificerede plantager.

Velegnet til legepladser
De fleste mennesker kender træet under navnet Akacie. Men hos Lundeborg Tømmerhandel hedder træet Robinie, og det er en ny, spændende vare med lang holdbarhed til legepladser, hus og have, hegnsstolper, pæle, havnebrug og andre krævende opgaver i det fugtige danske klima.

- Robinie kan sammenlignes lidt med egetræ, siger Christian Bidstrup, indehaver af Lundeborg Tømmerhandel:

- Men en række forsøg viser, at Robinie faktisk har en levetid i jordkontakt, der er ca. 40 pct. længere end egetræ. I kontakt med jord er Robinie også væsentlig bedre end lærk, Douglas og trykimprægneret træ, siger Christian Bidstrup, der forventer, at Robinie især vil blive efterspurgt til naturlegepladser, da stammerne fås i deres naturlige form uden bark.

- Det yderste splint-træ er fræset af og derefter pudset. Derfor er det perfekt til legepladsbrug. Desuden er det rent kernetræ, der benyttes, og det er ikke fyldt med giftstoffer som det trykimprægnerede.

Derfor er Robinie også det miljøvenlige valg til legepladser, men samtidig også det bedste rent holdbarhedsmæssigt, siger Christian Bidstrup..

Træet dyrkes i F.S.C. certificerede plantager i bl.a. Ungarn, hvor bierne har glæde af den til deres produktion af Akacie-honning.

Innovativ og miljøvenlig virksomhed
Robinie er et godt eksempel på de produkter, som Lundeborg Tømmerhandel sælger.

-I de sidste 11 år har vi drevet en innovativ virksomhed med speciale i miljøvenlige byggematerialer og med hovedvægten lagt på træ og træbeskyttelse. Det gælder især lærketræ, Douglas, egetræ, og nu Robinie samt diverse linolieprodukter og andre byggematerialer, siger Christian Bidstrup.

De nævnte træsorter er i dag snart mere brugt end de trykimprægnerede, som både har en ringere kvalitet og ikke mindst en ringe miljøprofil.

Firmaet har specialiseret sig i miljøvenlige træsorter og leverer over hele landet, hvis kunderne ikke selv afhenter.

Kilde: Lundeborg Tømmerhandel - www.laerketrae.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078