23948sdkhjf

Nye tider for producenter af fyrretræsmøbler

I takt med at en række producenter af fyrretræsmøbler bukker under og må lukke og slukke, begynder efterspørgslen efterhånden at matche produktionskapaciteten.
Efterspørgslen er efterhånden ved at matche produktionskapaciteten, efter den ene producent af fyrretræsmøbler efter den anden har drejet nøglen om. Det oplyser ErhvervsBladet.

Det er den voldsomme udvikling i råvarepriserne, der har fået en stime af danske virksomheder til at lukke, først Cimber-koncernen i Farsø, så Astralis i Føvling og sidst har Gopo Møbler i Videbæk meddelt, at man lukker produktionen til efteråret - og alle til hobe giver råvarepriserne skylden.

Den generelle holdning blandt de overlevende producenter er, at branchen alt for længe har lidt af overkapacitet.

- Det har været et generelt problem, at der har været en stor overkapacitet på markedet for fyrretræsmøbler. Samtidig har de dramatisk stigende råvarepriser ført til stribevis af virksomhedslukninger ikke bare herhjemme men også i Polen og Baltikum. Det fjerner naturligvis en del af overkapaciteten, så jeg ser bestemt optimistisk på fremtiden, siger direktør Torben Østergaard fra Aage Østergaard Møbelindustri.

Han er ikke alene om den opfattelse. Også hos VTI Vinderup Træindustri og Bjarne Andersen ser man lyst på fremtiden.

Begge regner med, at 2007 bliver året, hvor vinden vender for fyrretræsmøbel-producenterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078