23948sdkhjf
Annonce

Staten slækker på krav om bæredygtighed

Miljøministerens 9-punktplan, der skal mindske handlen med ulovligt og ikke-bæredygtigt tømmer klinger hult, mener miljøfolk. Finans-ministeriet har nemlig selv indgået en kontrakt med virksomheder om køb af kontormøbler, der ikke er fremstillet af lovligt og bæredygtigt træ.
Finansministeriet har stik mod miljøministerens 9-punktsplan, der skal sikre handel med lovligt og bæredygtigt træ, indgået aftaler med virksomheder, der ikke anvender lovligt og bæredygtigt træ i fremstillingen af møbler. Det oplyser Politiken.

I aftalen mellem Finansministeriet og de pågældende virksomheder fokuseres der på at sikre anvendelsen af miljørigtigt træ fra aftalens andet år, hvilket er i strid mod Miljøministerens plan, hvor denne opfordrer til, at man fra en aftales start tager højde for anvendelsen af miljørigtigt træ.

Finansministeriets indkøbsprogram og kravet om lovlighed fra andet år er opstillet i samarbejde med Miljøministeren og en møbelkonsulent, og Signe Lynggaard Madsen, ansvarlig for det statslige indkøbsprogram, forklarer:

- Dokumentation for lovligt fældet træ fra alle underleverandører er ikke en markedsstandard, altså et produkt, som flere møbelproducenter herhjemme reelt kan tilbyde. Så hvis vi stillede krav om det, ville der være for få leverandører, der kunne leve op til det, og så ville kravet være konkurrenceforvridende, siger Lynggaard Madsen.

Dette kan regeringen dog ikke undskylde sig med, da der i udlandet findes en række møbelproducenter, der udelukkende producerer møbler af lovligt og bæredygtigt træ, og i et EU-udbud, som Statens indkøbsprogram er, skal man se uden for Danmarks grænser.

Ifølge Politikens oplysninger skyldes fokuseringen på det danske marked ikke mindst, at et udbud med miljøkrav, som kun udenlandske producenter kunne opfylde, ville medføre et ramaskrig fra den danske møbelbranche.

Kommenter artiklen
Annonce
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.094