23948sdkhjf

Ny direktør skal sikre vækst hos Horn Bordplader

42-årige Jakob Bressendorf er hentet ind som ny administrerende direktør i den ambitiøse Aulum-virksomhed, der vil være branchens foretrukne leverandør.
Horn Bordplader har siden 2011 løftet omsætning og indtjening betydeligt, men ambitionerne rækker længere hos bordpladeproducenten, der beskæftiger knap 100 ansatte på fabrikken i Aulum ved Herning.

- Vi vil gerne op på et par hundrede millioner i omsætning inden for en årrække og skal især vokse på eksport. Men internationale ambitioner stiller større krav, og det skal vi kunne håndtere, siger medejer Karl Nielsen om baggrunden for ansættelsen af Jakob Bressendorf som ny administrerende direktør.

Fra bogtryk til bordplader
Horn Bordpladers nye topchef er 42 år og kommer til Aulum med ledelseserfaring fra store internationale virksomheder.

Han har blandt andet arbejdet med produktion af trykkerimaskiner og aluminium og har således intet forhåndskendskab til træ- og møbelindustrien. Det er dog ikke nødvendigvis en svaghed:

- Jeg kommer med ingeniørbaggrund og produktionskendskab – og så spiller det ikke den store rolle, om man laver bordplader eller high end maskiner. Jeg kan bidrage med nye input til en branche, som nok har en tendens til at hverve mellem hinanden, siger Jakob Bressendorf.

Medarbejdere er den største styrke
Han startede i jobbet for snart tre måneder siden og har allerede i gangsat flere organisatoriske tiltag. Der er indført nyt kvalitetsstyringssystem for at øge kvaliteten og reducere gennemløbstiden og antallet af fejl. Der er udnævnt teamledere og indført daglige morgenmøder i produktionen.

- Det er klart, at hvis vi vil have et større flow, skal vi også have fokus på strukturen – både i ledelsen og på gulvet, siger Jakob Bressendorf.

Den største positive overraskelse i mødet med Horn Bordplader har været medarbejderne, som han ikke er bleg for at betegne som virksomhedens største aktiv:

- Medarbejderne er uden tvivl virksomhedens største styrke, og af erfaring kan jeg sige, at det bestemt ikke er en selvfølge. Jeg har oplevet en meget imødekommende stemning og en lyst til at flytte og udvikle Horn. Det er fantastisk, siger Jakob Bressendorf.

Vil være her i mange år
Oprindeligt var det slet ikke planen, at Jakob Bressendorf skulle være administrerende direktør. Han vendte hjem til Danmark for et års tid siden med intentionen om at opbygge en karriere som konsulent og arbejdende bestyrelsesmedlem i det danske erhvervsliv.

Da kontakten til Horn Bordplader blev etableret, var det således med henblik på at arbejde med strategi- og forretningsudvikling på konsulentbasis. Efter kort tid opstod muligheden for at overtage direktørposten, og Jakob Bressendorf var ikke sen til at takke ja:

- Det er et match, der er helt, helt rigtigt, og jeg agter at være her i mange år. Vi har en meget stærk ledergruppe, som bliver meget vigtig for mig i den kommende tid. For det går stærkt lige nu, og vi har mange store ordrer, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094