23948sdkhjf

Studerende kæmper om årets bedste bæredygtige design

FSC Design Award 2014 blev onsdag skudt i gang, da 108 studerende fra landets design- og arkitektskoler præsenterede deres trædesign. I eftermiddag kåres vinderen.
FSC Danmark afholder i disse dage FSC Design Award for niende gang. 108 arkitekt- og designstuderende fra hele landet deltager i konkurrencen med 90 spændende design.

De vidt forskellige bud på fremtidens bæredygtige design har til fælles, at de alle primært er udformet i træ. Formålet med konkurrencen er at gøre unge designspirer opmærksomme på den forskel, de kan gøre for verdens skove ved at træffe et bæredygtigt materialevalg.

Onsdag vurderede et professionelt dommerpanel, anført af designer Tobias Jacobsen, de 90 1:1 modeller, der er udstillet hos Aller Medier i København. Prisoverrækkelsen finder sted samme sted torsdag eftermiddag med rød løber, champagne og deltagelse af folk fra designbranchen. Forhenværende miljøminister Ida Auken holder åbningstalen, inden dommerne løfter sløret for vinderen.
- FSC Design Award klæder fremtidens trendsættere og medbestemmere på til at træffe gode valg af træ, som støtter klodens skove frem for at nedbryde dem. Jeg glæder mig til at deltage og møde de mange engagerede designstuderende der deltagere i FSC Design Award, siger Ida Auken.

Hovedpræmien er en rejse til Canada
Den talentfulde studerende, der gør størst indtryk på dommerne med sit design, vinder en rejse til Canada. Turen går til områder med FSC-certificeret skov, og vinderen kommer til at møde indfødte folk og opleve, hvordan de lever i og af skoven. Den studerende bliver desuden inviteret inden for på et lokalt værksted, der vil hjælpe med at producere en unik, canadisk og FSC-certificeret model af vinderdesignet.

Vinderen modtager også et gavekort på 5.000 kroner til Munio Jewelry, og de ni næstbedste designs vinder titlen som runner ups og et gavekort på 1.000 kroner til samme sted. Mad & Bolig, der er mediepartner på arrangementet, udlodder sin Designpris ved en Facebook-afstemning blandt magasinets læsere. Præmien til vinderen af Mad & Boligs Designpris er Børge Mogensen-stolen ”J49” samt omtale i bladet.

- I år er der virkelig mange vellykkede designs med i konkurrencen. Finishen er bedre end nogensinde før, og det er fedt at se så engagerede studerende. Jeg er holdt op med at udtale mig om, hvem der vinder, fordi jeg altid tager fejl, så jeg glæder mig lige så meget som de studerende til i morgen, siger Loa Dalgaard Word, sekretariatsleder i FSC Danmark.

Dørene åbner for offentligheden klokken 14, hvor der vil være mulighed for at se udstillingen. Selve afgørelsen finder sted fra klokken 15.30 hos Aller Media, Havneholmen 33.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078