23948sdkhjf

”Tidløst design er noget vrøvl”

Paustian fylder 50 og fortæller historien fra begyndelsen i 1964 og frem til i dag. På fødselsdagen afsløres desuden vinderen af en åben konkurrence for landets design- og arkitektskoler.
Paustian fylder 50 år, og det fejres torsdag den 4. september i både Aarhus og København.

I butikken på Kalkbrænderihavnskaj 2 i Københavns Nordhavn fortæller Paustian sin historie – vist i møbler, tæpper, lamper og accessories – fra starten på Vesterbrogade i 1964 og frem til i dag. Udstillingen bærer titlen ”Tidløst design er noget vrøvl

- Paustian var en af de første af sin art herhjemme med en egen kollektion, en evne til at finde det lille ekstra og være først med det. Møbelhuset formåede at finde en håndfuld internationale agenturer med de bedste designere, der blev til gode samarbejdspartnere i møbeldesignverdenen, og som der stadig arbejdes sammen med den dag i dag, forklarer marketing- og kommunikationschef Susanne Meyer.

Designkonkurrence med højt niveau
I anledning af jubilæet indbød Paustian i april måned studerende fra de danske design- og arkitektskoler til en åben konkurrence om en ny lampe eller lampeserie. Oplægget har været at skabe belysning med et nutidigt udtryk, hvor den nyeste teknologi er tænkt ind. Samtidig skal det have et kommercielt appeal, være innovativt, funktionelt og kunne indgå i en industriel fremstillingsproces.

Læs også: Efter drastisk milliontab for Paustian: Kähler-mand går ind i ejerkredsen

De indkomne forslag er blevet vurderet af en jury bestående af CEO for Kvadrat, Anders Byriel, designer Line Depping, chefredaktør på Bo Bedre, Erik Rimmer, chefredaktør på Rum, Mette Barfod samt repræsentanter fra Paustian. Prisoverrækkelsen og åbning af udstilling med de indkomne forslag finder sted på fødselsdagen den 4. september hos Paustian i København.

Læs også: Se billederne: Nu er det nye Paustian åbnet

- Det er utroligt flotte tanker, det er blevet til på meget kort tid. Niveauet er højt. De fleste forslag er virkelig gennemarbejdede. Det har derfor været svært at finde frem til vinderne. Alle veje er for så vidt mulige i dag, og forslagene viser da også en mangfoldighed, både hvad angår retning og æstetik, lyder det i en udtalelse fra konkurrencens jury.

På fødselsdagen præsenterer Paustian også en særlig udstilling med den nye spejlserie ”Mirror Mirror,” designet af Maria Bruun.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109