23948sdkhjf

Signalement af dansk møbelindustri anno 2014

En ny event, "Images of Danish Furniture", skal fortælle historien om den danske møbelbranche, der ganske vist bygger på en stolt tradition, men som er andet og meget mere end de gamle klassikere.
Eventen "Images of Danish Furniture" skal givet et signalement af den danske møbelindustri anno 2014. Derfor inviteres branchefolk, turister, journalister og alle interesserede til en anderledes møbeloplevelser i København i sensommeren 2014.

Om baggrunden for eventen forklarer konsulent Michael Eirup fra Træ- og Møbelindustrien (TMI), der manden bag Images of Danish Furniture.

- Her i 2014 har fokus været på de store møbelarkitekter som Hans J. Wegner og Børge Mogensen, der begge rundede de 100 år. Det er også fuldt berettiget, men fortællingen om dansk møbelindustri er andet og mere end de gamle mestre. Vi vil gerne formidle fortællingen om en branche, som godt nok bygger videre på en stolt tradition, men som også rummer en lang række andre styrker og kvaliteter, som måske ikke er så synlige i omverdenen. Det har vi valgt at gøre med eventen Images of Danish Furniture, som løber af stabelen i august og september, siger han ifølge TMI's hjemmeside.

Møbeludstilling og symposium
Den mest synlige aktivitet under eventen bliver en møbeludstilling i foyeren i Industriens Hus. Her har man bedt en række af TMI’s medlemsvirksomheder om at byde ind med aktuelle eksempler på møbler i kommerciel produktion, som – med hjælp af en professionel udstillingsdesigner – tilsammen skal give et signalement af, hvad den danske møbelbranche anno 2014 har at byde på. Udstillingen vil blive suppleret med smagsprøver på ungt dansk møbeldesign.

Kronen på værket under Images of Danish Furniture bliver et stort symposium, der afholdes i Industriens Hus den 4. september. Her er der indbudt en række danske og udenlandske designeksperter og branche-kendere til at give en række bud på hvor dansk møbelindustri står i dag, hvordan vi klarer os i det internationale konkurrencebillede og hvilke tendenser, der vil præge branchens fremadrettede udvikling. Målgruppen for symposiet er designere, producenter, internationale journalister og andre professionelle branchefolk.

Det endelige program for Images of Danish Furniture ventes at foreligge ultimo juni.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437