23948sdkhjf

Gulvdirektør: Forsyningssituationen ”markant forværret” af krigen

En allerede udfordrende forsyningssituation i træ- og møbelindustrien er med Ruslands invasion af Ukraine blevet endnu mere udfordrende. 

Det skriver Finans, der har talt med flere af industriens aktører.

Hos den østjyske gulvvirksomhed Timberman oplever adm. direktør Mogens Fisker, hvordan krigen har lagt yderligere tryk på den allerede pressede forsyningskæde.

– Det er blevet markant forværret af krigen i Ukraine. Det er tæt på dagligt, at jeg bliver kontaktet af bygherrer og entreprenører, som har projekter under færdiggørelse, hvor de ikke kan få de gulve, de skal bruge, og som nu leder efter andre leverandører. Det betyder, at der er produkter, kunderne ikke kan få i øjeblikket, siger Mogens Fisker.

Han fortæller, at store, knastfrie egetræsplanker stort set er umulige at skaffe i øjeblikket, hvilket skyldes Ukraines traditionelt store råvarebidrag til den danske industri. Ifølge brancheforeningen TMI, Træ- og møbelindustrien kommer omtrent halvdelen af industriens normale forbrug af eg fra det nu krigshærgede land. Tidligere har også Thy Trappen kunnet berette om en råvareåre, der var ved at tørre ud, og tilsvarende meldinger har lydt fra blandt andre Fredericia Furniture

I brancheforeningen frygter man, at situationens afledte effekter som lange leveringstider og stigende priser kan føre til et midlertidigt produktionsstop i industrien. Ifølge branchedirektøren risikerer en sådan konsekvens at skade branchen langsigtet, da det i en tid med lav ledighed vil sende arbejdskraften i andre retninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093