23948sdkhjf

Brand reducerer resultat hos polstermøbelproducent

En brand på Hjort Knudsens fabrik i Polen har kostet 15 millioner på bundlinjen i 2013.
Hjort Knudsen, der producerer polstermøbler til møbelbutikker i Skandinavien, Tyskland og Holland, har afsluttet 2013 med et driftsresultat på 5,5 millioner kroner mod et overskud på 19,7 millioner kroner i 2012. Det viser tallene i det nyligt offentliggjorte regnskab.

Resultatet er stærkt påvirket af brand på virksomhedens produktionsenhed i Polen. I runde tal kostede den 15 millioner kroner på årets bundlinje, som derfor ikke har udviklet sig tilfredsstillende.

Omsætningen i perioden var derimod som forventet. Nettoomsætningen endte på sine knap 324 millioner kroner på niveau med 2012, hvor den lød på 311 millioner kroner. Samme historie gør sig gældende for driftsresulattet, som landende på 13,7 millioner kroner i 2013 og 13,9 i 2012.

Resultatet er isoleret set tilfredsstillende, når man ser bort fra branden, udtrykker ledelsen i forbindelse med årsrapporten.

Forsikringssagen efter branden kører stadig, hvorfor den endelige erstatning er ukendt. Efter regnskabsafslutning er er der udbetalt knap 9 millioner i forskud, men den endelige sum kan afvige både i positiv og negativ retning, lyder en note til regnskabet.

Virksomheden har både i 2012 og 2013 været udsat for brand, da der i selskabets produkter i stort omfang indgår brandbare materialer. Det har ledelsen nu taget konsekvensen af og etableret fuld sprinklerdækning på hovedfabrikken i Polen. Denne foranstaltning skal reducere risikoen for tab i forbindelse med brand betydeligt, vurderer ledelsen.

Ud over polstermøbler producerer den familieejede møbelproducent også træmøbler. For 2014 forventer ledelsen en betydelig stigning i hele virksomhedens omsætning såvel som i driftsresultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062