23948sdkhjf

Et eftertragtet udstillingsvindue

Kristina Kjær og Signe Hytte har haft travlt, siden de – som de eneste danskere – fik en plads blandt de 36 unge designere, der udgør dette års Greenhouse-udstilling i Stockholm.
Et stort mintgrønt skilt viser vejen fra hovedindgangen til udstillingen Greenhouse, hvor 36 udvalgte designtalenter og lige så mange skoler viser bud på fremtidens design.

Midt i rummet omkranses hallens café af udvalgte møbler, der med Greenhouse som springbræt har taget vejen fra prototype til færdigt produkt. Resten af hallen er fyldt med unge designere, der håber at gøre dem kunststykket efter. Det gør 28-årige Signe Hytte også. Sammen med den tre år yngre Kristina Kjær har hun sikret sig en plads på en af de 36 stande, hvor designtalenter fra 16 nationer får mulighed for at vise sig frem.

- Drømmescenariet er selvfølgelig at møde nogen, der vil tage vores design i produktion, men ellers handler det først og fremmest om at skabe nye kontakter, siger Signe Hytte.

De deltog begge sidste år med deres afgangsprojekter på TEKO’s stand i Greenhouse, og den oplevelse gav mod på at søge om at blive optaget som individuelle designere på udstillingen i år.

- Det var en hurtig beslutning, og vi regnede slet ikke med at komme ind. Vi havde ingen produkter, så vi sendte vores cv’er og nogle skitser sammen med et koncept for, hvad vi ville arbejde hen imod, fortæller Kristina Kjær om forløbet, der altså endte med en plads i udstillingen – udvalgt som de eneste danskere i et felt på flere end 140 ansøgere.

- Vi er de eneste danskere blandt de uafhængige designere i Greenhouse, og det føler vi os enormt privilegerede over. Vi har arbejdet på højtryk i den sidste halvanden måned for at blive klar. Det har været hårdt, men det er det hele værd, siger Signe Hytte, som er godt på vej til at få sit første design i produktion; det multifunktionelle møbel ”Alf”, som sidste år var med på TEKO’s stand i Stockholm. Den milepæl nåede Kristina Kjær allerede sidste år, da hun, via en 2. plads i 2012-udgaven af Bolia Design Award, fik skrivebordet ”Vilfred” med i Bolias 2013/14-kollektion.

Et gigantisk mødested
Greenhouse er Stockholm Furniture & Light Fairs afdeling for uafhængige designere. Det er hér, nye talenter kan præsentere deres prototyper og møde den internationale møbelindustri. Greenhouse er således både en udstilling og et sted, hvor den kommende generation af kan udvikle det netværk, der er så afgørende for at slå igennem i branchen.

- Greenhouse er en udstillingshal, men også et gigantisk mødested. Mennesker fra hele verden mødes her på messen for at tale om kvalitet, farver, design og materialer, fortæller Johannes Carlström fra Note Design Studio, der er kurator på udstillingen.

Johannes Carlström deltog selv på Greenhouse i 2005, ligesom dette års Guest of Honour; dansk-italienske GamFratesi, gjorde to år senere. Det er med til at understrege betydningen af Greenhouse som en rugekasse for nye talenter.

- Vi kan enormt godt lide messen, og Greenhouse er et koncept, der fungerer. Det ligger et godt sted, og arrangørerne gør meget ud af at markedsføre udstillingen, siger Signe Hytte.

Individuelle designere
Selvom Signe Hytte og Kristina Kjær udstiller sammen i Stockholm, understreger de, at de vil opfattes som individuelle designere. Til Greenhouse-udstillingen har de sammen designet den grafiske tekstilserie ”Rain”, men ellers er det individuelt designede prototyper, der fylder standen.

For Signe Hyttes vedkommende er der tale om taburetten ”Baret”, lampen ”Puff” og det vendbare sidebord ”Turnaround table”, mens Kristina Kjær har valgt at udstille bænken ”Folk Bench”, lysestagen ”Light tray” og en samling af små træklodser med navnet ”Balance”.

Læs mere om de to designere på http://www.signehytte.dk/ og http://www.kristinakjaer.dk/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.768