23948sdkhjf

Stockholm-messen er åbnet

Knap 100 danske virksomheder er blandt udstillerne på den traditionsrige møbelmesse, som i år afvikles for 63. gang.
Over 30.000 indkøbere, arkitekter, designere og journalister ventes i løbet af de kommende fem dage at lægge vejen forbi Stockholmsmässan og Stockholm Furniture & Light Fair 2014.

Med godt 700 udstillere må messen konstatere en mindre tilbagegang i forhold til de forudgående år. Andelen af udstillere fra Danmark er til gengæld vokset fra 87 til tæt på 100, og generelt sætter dansk design et mere markant aftryk på messen end tidligere.

GamFratesi: En stor ære
Årets Guest of Honour er dansk-italienske, GamFratesi, som faktisk fik sig lidt af et gennembrud på Stockholm-messen, da de for syv år siden udstillede stolen ”Antropomorfo” på messens talentområde. Stolen blev siden sat i produktion hos svenske Swedese.

- Stockholm er en speciel messe for os, fordi det var her, vi udstillede vores første prototype i 2007. At være tilbage som Guest of Honour syv år senere er en stor ære for os, sagde Stine Gam fra scenen under åbningen.

Som messens 11. Guest of Honour har hun og partneren Enrico Fratesi haft æren af at indrette et loungeområde ved messecentrets hovedindgang. De har til det formål valgt temaet ”Balance” og skabt et område, hvor de besøgende kan arbejde, mødes eller ganske enkelt tage en pause.

Unge talenter viser sig frem
Området for unge talenter, Greenhouse, har i år fundet plads til to danskere blandt de i alt 36 udvalgte designere. Det drejer sig om 25-årige Kristina Kjær og 28-årige Signe Hytte, begge fra TEKO, som sidste år fik så god respons på deres deltagelse på TEKO's stand, at de i år er inviteret til at deltage med deres egen individuelle stand.

36 designskoler bidrager også til Greenhouse-området. Fra Danmark deltager Kunstakademiets Designskole med 13 studerende og udstillingen "Det nye tekstile møbel", mens TEKO udstiller 12 udvalgte bud på nyt dansk design.

Også koreanske Sanghyeok Lee er med til at sætte fokus på dansk design. Han vandt i august sidste år den danske designpris ”Time To Design”, hvor en del af præmien var eksponering på en egen stand i Stockholm.

Stockholm Furniture & Light Fair løber frem til lørdag den 8. februar. Messen blev sidste år besøgt af 31.150 fagfolk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079