23948sdkhjf

Køkkenet bliver justerbart i soklen

Et besøg på Linaks stand under Stockholm-messen er et inspirerende indblik i mulighederne for at integrere hæve-sænke-teknologi i fremtidens møbeldesign.
Et køkken med justerbar sokkel, et hæve-sænkebord med indbygget kalorietæller og en seng med justerbare komfortzoner.

Linak udstiller i år for femte gang i Stockholm, og i lighed med de tidligere messer holder virksomheden sig ikke tilbage, når det kommer til at give designere og producenter nye idéer.

- Vi søger konstant efter at kunne optimere ergonomien og bringe mere bevægelse ind i folks hverdag, siger Henriette Lundquist, der er segmentansvarlig for Linak Deskline på det danske marked.

En stor nyhed på dette års Stockholm-messe er et nyt aktuatorsystem; ”Baselift”, der er udviklet med henblik på at imødekomme markedets efterspørgsel på en højdejusterbar løsning til køkkener. I samarbejde med den svensk/danske arkitekt, Jens Enflo, har Linak udviklet en prototype til et køkken, som via en enhed i soklen samt en kontrolboks kan tilpasses den enkelte bruger.

- Vi tilbringer meget tid i køkkenet, og hvis højden på bordet ikke passer til brugerens optimale arbejdsposition, går det ud over både ergonomien og komforten. Højdejustering af soklen er noget, vi tror meget på, forklarer Henriette Lundquist, da hun viser rundt på standen.

Ergonomi ind i hverdagen
En anden nyhed på dette års Stockholm-messe er et skrivebord, designet af Aarhus-virksomheden Design Concern. Bordet lever op til alle ergonomiske principper og er desuden udstyret med Linaks nye ’Wellness Switch’, der kan tælle kalorier og minde brugeren om at variere sin arbejdsstilling i løbet af dagen.

Samtlige produkter på Linaks stand er skabt i samarbejde med danske og svenske designere, og ambitionen er at vise, hvordan man kan arbejde innovativt med ergonomi i skandinavisk design:

- For os er det vigtigt, at der konstant er fokus på at bringe ergonomi ind i folks hverdag, uden at det går ud over det æstetiske design. Mange opfatter ergonomi og design som to helt forskellige ting, der ikke kan kombineres i et stilrent udtryk. Det viser vi dog, at de sagtens kan, med de unikke designs vi har med på dette års stand, siger Henriette Lundquist.

Udover køkkenet og bordet, som begge er prototyper, udstillede Linak også den netop lancerede sengeløsning, Lifestyleone, som er udviklet i samarbejde med hans Sandgren Jakobsen og European House of Beds.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094