23948sdkhjf

Core One fortsætter møbelsatsning

Møbelvirksomheden Core One har udvidet sit samarbejde med designerne Says Who og præsenterer i denne uge hele seks nye møbelserier på Imm-messen i Köln.
Efter sidste års messedebut har Core One skruet markant op for indsatsen på dette års Imm-messe, der åbnede mandag i Köln.

Udstillerstanden i hal 8 er udvidet til 100 kvadratmeter og rummer intet mindre end 10 møbelserier, heraf seks helt nye. Med på Imm har Core One designerne Nikolaj Duve og Kasper Meldgaard, der har stået for design af både stand samt fire af møbelserierne.

- Markedet i dag kræver, at der kommer noget nyt. Dem der har succes, er dem der tør satse på udvikling. Det gør Core One, som er blevet en stor samarbejdspartner for os, siger Kasper Meldgaard til Wood Supply. Han fremhæver især de tyske messegæsters respons som en positiv overraskelse på Imm's åbningsdag.

Har set verden og fået ny inspiration
De nye møbler i høj grad præg af den markante udvikling, som Says Who og Core One har gennemgået sammen, siden de første fælles møbler blev lanceret forud for Imm sidste år. Tiden efter den succesfulde messedeltagelse har budt på masser af rejsedage fra London i vest til Shanghai i øst, og Core One fået hul igennem til lande som USA, New Zealand, Japan og England.

- Det vi står med i år bærer – modsat sidste år hvor det var meget skandinavisk – præg af, at vi har set verden og fået ny inspiration. Vi begynder at forstå, hvordan man bygger bro mellem skandinavisk design og de markeder, vi skal ud på, fortæller Kasper Meldgaard.

Han fremhæver især møbelserien ”Rustic Nordic”, der er mere rustik i forhold, til hvad vi normalt definerer som skandinavisk design. Det slanke, elegante og lette er ikke altid plusord, når man kommer ud i verden, har Says Who-designerne erfaret. Møbler med mere ’masse’ rammer et bredere publikum.

- Kunsten er at finde ud af, hvordan man skaber møbler, der kan sælges både i Skandinavien og resten af verden. Der findes en masse små forskelle fra land til land; et bord er ikke bare et bord, og en stol er ikke bare en stol. På verdensmarkedet er der en interesse for skandinavisk design, og det gør processen lidt lettere. Men du skal altså ikke rejse ret langt for at opleve, at skandinavisk design bliver meget niche, fortsætter Kasper Meldgaard.

Udover de fire nye møbelserier for Core One har Says Who også designet fem nyheder for Karup Partners, som ligeledes er at finde blandt udstillerne i hal 8 på Imm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078