23948sdkhjf

Overvældende flertal: Vinduesproducent lander en af de største ordrer nogensinde

Intet mindre end 1.147 dør- og vindueselementer skal vinduesproducenten Frovin levere til andelsboligforeningen AB Brahes Hus på Amager. Det er en af virksomhedens største ordrer til dato

Andelsboligforeningen AB Brahes Hus, som er opført tilbage i 1925-1926 og dermed en af Amagers helt gamle bygninger, skal over det næste års tid have udskiftet alle bygningens vinduer og døre til koblede løsninger fra vinduesproducenten Frovin.

Dermed har den Inwido-ekede vinduesproducent landet en af sine største ordrer nogensinde, og key account manager Jan Saabye glæder sig over, at Frovin kan få lov at sætte sit præg på den store bygning.

- Vi glæder os naturligvis over at lande denne ordre, og vi er særligt stolte over, at det netop er en forening som AB Brahes Hus, der er et projekt lige i vores ånd. Bygherren har nemlig fokus på at føre den ældre, charmerende bygning tilbage til sit oprindelige udtryk, hvilket vi er specialister i at levere løsninger til, udtaler han i en pressemeddelelse.

I 1980’erne blev der monteret plastikvinduer i bygningen, men de skal nu skiftes ud, og her har man valgt at investere i koblede vinduer, der matcher bygningens oprindelige, og som er valgt til både gården og til gaden.

Mere rentabelt på den lange bane

Det er Byggerådgivning Danmark, der er rådgiver på projektet, og som har anbefalet vinduestypen til boligforeningen.

- Vi anbefalede koblede trævinduer i stedet for aluminiumsvinduer, da det dels fremstår markant pænere arkitektonisk og dels har et lavere CO2-aftryk samlet set. Når vi kigger på vores totaløkonomiske beregninger, kan vi se, at aluminiumsvinduer har sine fordele på den korte bane, blandt andet med mindre vedligehold, men på den lange bane er det mere rentabelt og bæredygtigt med trævinduer, fortæller Lars Bøjen Jørgensen, adm. direktør i Byggerådgivning Danmark.

Han beretter, at der til generalforsamlingen derfor også var er overvældende flertal, der stemte for koblede trævinduer.

- Valget faldt på et koblet energivindue, som har et stort glasareal, og dermed giver rigtig meget dagslys, bidrager til større energitilskud, samt opretholder et godt indeklima, hvor det hverken bliver for varmt eller for koldt. Derudover ligner det én til én de oprindelige, kitfalsede vinduer med enkeltlagsglas og træramme, fortæller Lars Bøjen Jørgensen.

Renoveringsarbejdet for AB Brahes Hus, som rummer 169 lejligheder, gik i gang i april måned og står på halvandet år frem. Der vil være løbende levering og montering indtil tredje kvartal i 2025, hvor projektet forventes at være afsluttet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094