23948sdkhjf

Ny rekord hos træpillegigant

Fremgangen fortsætter for CM Biomass

CM Biomass har udvidet porteføljen gennem de seneste år, og det kan igen i år ses i det seneste regnskab fra verdens største forhandler af træpiller, der sætter ny driftsrekord.

Således endte virksomheden det forskudte regnskabsår 2023/2024 med et plus på 41 millioner Euro på driften - det bedste driftsresultat siden opstarten for 15 år siden, og en markant forbedring fra det forgangne års plus på knap 35 millioner kroner. 

CM Biomass Holding A/S
Regnskabsår 2022/2023 2021/2022
Valuta mio. EUR mio. EUR
Nettoomsætning 825,7 409,8
Bruttofortjeneste 66,2 34,4
Resultat af primær drift 34,5 20,5
Balancestatus 290,8 212,1
Antal ansatte 186 89
Kilde: CVR

Det skriver CM Biomass i en pressemeddelelse. 

Rekordresultatet kommer i et år, som ellers har budt på "betydelige udfordringer" blandt andet grundet den milde og tilmed sene vintersæson, der har ført til lavere efterspørgsel. 

Derfor varmer succesen da også lidt ekstra hos den nytiltrådte administrerende direktør Morten Buchgreitz, der altså får en drømmestart på den direktørtjans, han overtog sidste sommer. 

- Vi er utroligt stolte af år efter år at kunne levere positive resultater, og mens i år ikke er nogen undtagelse, er det endda også rekordsættende, udtaler han i pressemeddelelsen. 

Om CM Biomass: 

  • CM Biomass er verdens største selvstændige forhandler af træpiller og den 3. største producent. 
  • CM Biomass beskæftiger mere end 230 dedikerede specialister i 13 lande.
  • Handler mere end 3,6 millioner tons træpiller i industri- og højkvalitet om året.
  • CM Biomass udspringer af det familieejede Copenhagen Merchants Group, som stadig er minoritetsejer.
  • CM Biomass’ majoritetsejer er United Shipping & Trading Company (USTC), som er repræsenteret i 40 lande gennem gruppens aktiviteter inden for brændstof & energi, shipping, dør-til-dør-logistik, risk management, bilaktiviteter, IT og bæredygtig energi.

Afgørende fleksibilitet 

Ifølge Morten Buchgreitz har CM Biomass' særlige forretningsmodel været en stærk medvirkende faktor i det gode resultat. 

- Vores forretningsmodel som fleksibilitetsudyber har især i et år med lavere efterspørgsel tilladt os at imødekomme vores kunders behov ved at tilbyde opbevaring eller tilbagekøb af eventuelle overskudsprodukter, forklarer han. 

 I løbet af de forgangne to år har CM Biomass desuden investeret markant i flere opkøb både i ind- og udland, og det har ifølge pressemeddelelsen givet pote for selskabet, der har "høstet synergierne af at kombinere produktion, handel og logistik".  

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126