23948sdkhjf

Træpilleproducent med rekordregnskab efter strategiske opkøb

CM Biomass, en af verdens største leverandører af biomasse og træpiller, har forøget dets momentum i et år præget af uforudsigelighed og kan fremvise et rekordregnskab med en stigning i omsætning, overskud og volumen.

CM Biomass kan rapportere dets hidtil største bruttoresultat på 66 millioner euro og en omsætning på 826 millioner euro drevet af en stigning i volumen og prisen på træpiller.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Jeg er enormt stolt over, at vi har formået at øge vores overskud og volumen. Det seneste år har på mange måder været udfordrende, men det er alligevel lykkedes os at komme igennem det, og nu står vi stærkere, siger Simon Rodian Christensen, afgående CEO hos CM Biomass og andengenerationsejer samt CEO af moderselskabet Copenhagen Merchants, og tilføjer:

- Det globale træpillemarked var allerede under stort pres før Ruslands invasion af Ukraine. Da krigen så brød ud, og EU besluttede sig for at indføre strenge sanktioner mod Rusland, blev forsyningen af træpiller fra Rusland og Belarus afbrudt. Det svarer til næsten en tredjedel af vores forsyning og kombineret med et allerede underforsynet marked, førte det til en enorm verdensomspændende mangel på træpiller. Det er en stor præstation, at vi i CM Biomass formåede at opskalere produktionen og source træpiller fra nye markeder for at imødekomme efterspørgslen fra både private forbrugere og kraftværker, siger Simon Rodian Christensen.

Fordoblede produktionskapacitet i USA

I 2022, da geopolitiske spændinger og volatilitet på energimarkedet var på sit højeste, og forsyningen af træpiller var på sit laveste, fordoblede CM Biomass dets produktionskapacitet i USA med det strategiske opkøb af Mohegan Renewable Energy (MRE), herunder dets tre produktionsfaciliteter i Alabama, Mississippi og Tennessee.

Opkøbene er en del af CM Biomass' vækststrategi og har resulteret i en fordobling af produktionskapaciteten i USA, som er hjulpet godt på vej af etableringen af yderligere tre træpillefabrikker.

CM Biomass’ produktionskapacitet i USA er nu oppe på mere end en millioner tons, som svarer til cirka en tredjedel af CM Biomass’ årlige salgsvolumen på 3,3 millioner tons.

Nye markeder i Asien

CM Biomass har desuden øget dets tilstedeværelse ved at træde ind på nye markeder i Asien med åbningen af kontorer i Singapore, Vietnam og Sydkorea og er nu repræsenteret i 12 lande.

- CM Biomass har været på en ekstraordinær vækstrejse i de seneste år, hvor vi har øget vores medarbejderstab, åbnet nye produktionsfaciliteter og trådt ind på nye markeder. Samtidig har vi skullet navigere i en global energikrise. Det faktum, at vi har opnået stor succes med dette, har kun været muligt takket være et fantastisk ledelsesteam, dygtige medarbejdere samt støtte fra vores moderselskaber USTC og Copenhagen Merchants, siger Christian Junker, formand for bestyrelsen i CM Biomass.

Se nøgletal for:
Læs mere om: biomasse træpiller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.41