23948sdkhjf

Salg holder møbelproduktion på dansk jord: - Vi vil gøre alt for det

Sønnen af møbelproducenten Mogens Hansen forlader den direktørstol, som han overtog fra sin far for to årtier siden. I stedet er han en del af en ny ejerkreds, som skal sikre en fremtid med dansk produktion

I december blev der dannet en ny ejerkreds bag den østjyske møbelproducent, Mogens Hansen, tidligere kendt som MH Møbler. Dermed træder Morten Werner Hansen og Henrik Hansen ind i den nye ejerkreds , mens førstnævnte bliver administrerende direktør fra 1. april 2024.

Som en del af salget tager Morten Werner Hansen over for Michael Hansen som administrerende direktør. Sidstnævnte har siddet i direktørstolen siden 2003, hvor han tog over for sin far, grundlæggeren Mogens Hansen, som døde tre år senere.

- Det var vigtigt at finde de rette, som vil drive det videre med den dna, som vi har. Det skal være danskproduceret. Jeg har været i kontakt med interesserede, som ville lukke produktionen ned og flytte den til udlandet, men det var vigtigt for mig, at vi bliver, hvor vi er, fortæller Michael Hansen til Wood Supply.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at beholde vores dna og forblive på dansk grund, tilføjer han.

Ledte efter købere

Direktøren fortæller, at dialogen med Morten Werner Hansen og Henrik Hansen blev indledt i sommeren 2023. De nye medejere er desuden ikke i familie med Mogens og Michael Hansen trods det identiske efternavn.

- Vi har kigget efter nogen til at tage over i to-tre år nu. Jeg har nået de 60 år, og ingen i familien skal køre det videre. Så vil jeg hellere være på forkant og være med i nogle år, så vi ikke skulle sælge, når man ikke kan mere. Timingen er god, forklarer han.

Michael Hansen vil fortsat være en del af den daglige ledelse, når han træder af som administrerende direktør til april. Herefter vil han især fokusere på udvikling af modeller, indløb af læder og stof samt kontakt til det danske forhandlernet.

Dansk produktion giver plus

Selvom møbelbranchen har kæmpet de seneste år, har man formået at holde et plus på bundlinjen i Mogens Hansen, der har egen produktion i Hasselager ved Aarhus. Det danske stempel er ifølge Michael Hansen en vigtig faktor bag det fortsatte overskud.

- Det har været nogle svære år, men vi har heldigvis lavet plus i de seneste to regnskabsår, selvom resultatet ikke er så godt som under coronapandemien. Vi kan godt mærke, at branchen ikke er helt oppe i gear, men når jeg snakker med mine forhandlere, er det et kæmpe plus, at vi kan kalde os danskproducerende. Markedet sætter mere pris på det, og det er vi kun glade for, siger han.

- Vi har også skulle tilpasse noget naturlig afgang. Det er klart, at det har været medvirkende til at holde os oven vande. Vi har ikke haft nok omsætning til at beskæftige det antal ansatte, som vi havde for tre-fire år siden.

Frem til salget var Michael Hansen majoritetsejer af Mogens Hansen Denmark A/S gennem M.H. Solbjerg ApS. Han er fortsat minoritetsejer.

Den kommende direktør, Morten Werner Hansen, har stor erfaring inden for marketing, brand, salg, innovation og virksomhedsledelse. Medejer Henrik Hansen kommer fra revisions- og rådgivningsbranchen.

Mogens Hansen DENMARK A/S
Regnskabsår 2022-23 2021-22 2020-21
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - - -
Bruttofortjeneste 7,1 9,1 9,2
Resultat af primær drift 0,7 1,8 -
Resultat før skat 0,8 1,8 2,4
Årets resultat 0,6 1,4 1,8
Balancestatus 10,9 11,5 10,7
Egenkapital 8,8 8,2 7,3
Antal ansatte 19 23 22
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: møbelproducent
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406