23948sdkhjf

Året der gik 2023 (del I): En fyret direktør, en konkurs og et møbelretursystem

I dag, i morgen og på fredag bringer vi i tre portioner en top ti over årets mest læste artikler. Her artikel 10 til 7

10: Tvilum-direktør opsagt

I begyndelsen af juni kunne Wood Supply fortæller, at under et år efter sin tiltræden forlod Kjeld Nielsen posten som adm. direktør hos Tvilum. Kjeld Nielsen, der i august 2022 overtog stafetten efter mangeårig topchef Torben Porsholdt, tiltrådte i første omgang som finansdirektør i møbelvirksomheden et lille års tid efter genrejsningen i 2018.

9: Møbelfirma konkurs: Proforma-ejer ved ikke, hvem der står bag

I begyndelsen af august gik Wood Studio ApS konkurs. Firmaet med base i Fredericia blev taget under konkursbehandling af Retten i Kolding. Det skete den 3. august. Heinrich Ilskov Jessen, der ifølge CVR var reel ejer samt adm. direktør frem til den 7. juli, betegnede dengang sig selv som ”proforma-ejer” af virksomheden.

Senere kunne Wood Supply fortælle, at konkursen blev udløst af en løntvist.

8: – Helt vildt svært: Nu vil møbelproducent have sine stole retur

Mater har de seneste år udviklet en patenteret teknologi, der gør det muligt at bruge en lang række affaldsfraktioner i virksomhedens møbler. I begyndelsen af februar meldte Mater-stifter Henrik Marstrand ud, at virksomheden lancerer det takeback-system, der har været år undervejs. 

Henrik Marstrand var befriende ærlig omkring systemet: Han garanterede, at det ville byde på nye udfordringer i takt med udrulningen. Læs interviewet her.

7: Dødsfald: Møbelfabrikant skabte eksportsucces på familiære værdier

I september gik Flemming Højfeldt, stifter af Innovation Living, bort. Flemming Højfeldt blev 73 år. Hans familie bragte mindeord i Wood Supply, og de mange læsere af artiklen vidner om Flemming Højfeldts betydning for branchen. Læs de pæne ord om møbelmanden og hans virke her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.026