23948sdkhjf

Dødsfald: Møbelfabrikant skabte eksportsucces på familiære værdier

Natten til 16. september afgik Flemming Højfeldt, stifter af Innovation Living, ved døden, 73 år gammel. Wood Supply bringer her følgende mindeord på vegne af familien og Innovation Living. 

Møbelbranchen er blevet en stor kapacitet fattigere. Flemming Højfeldt er død i en alder af 73 år efter et års tid med sygdom. Omgivet af familien sov han stille og fredfyldt ind natten til lørdag d. 16/9-2023

Flemming Højfeldt grundlagde firmaet i 1971 med produktion af sækkestole. Firmaet, som dengang hed Innovation Randers, fik for alvor succes i 1990'erne, hvor virksomheden slog ind på sovesofaer - inspireret af de traditionelle, japanske futoner. Gennem sine ca. 40 år som administrerende direktør formåede Flemming at etablere Innovation Living som et internationalt anerkendt brand indenfor design, produktion og salg af sovesofaer.

Koncernen har i dag afdelinger i Danmark, USA, Kina og Ukraine med afsætning i flere end 90 lande. Trods internationaliseringen har virksomheden altid været drevet på stærke familiære værdier og med masser af muligheder for den enkelte. Så længe man gjorde sig umage, var ærlig og ansvarlig, var der fuld opbakning fra ejeren. 

Hvis der var noget, man ikke vidste eller kunne, var det ikke nogen skam. Bekendtgjorde man Flemming med sin manglende viden, så gennemførte han gerne et ad hoc kursus, om det være sig indenfor skumkonfektion, tekstiler eller vindyrkning på gården i Langå. For Flemming var en meget vidende mand med en stor kapacitet, og han delte heldigvis gerne ud af sin viden. Det uanset om gjaldt en ansat i produktionen, på kontoret eller for den sags skyld kollegaer i møbelbranchen.

I de senere år har Flemming haft mere tid til børnebørn, og ikke mindst at dyrke sin store passion for jagt og fremstilling af vin. I sidstnævnte er det også blevet til medaljer i de årlige vinkåringer i Danmark. For når Flemming gjorde noget, så var det aldrig halvhjertet.

Flemming har - som altid - været handlekraftig, og hans livsværk er således trygt overdraget til næste generation. Innovation Living A/S er fortsat familieejet, hvor Emil Højfeldt, der har sit daglige virke i virksomheden, repræsenterer egne og sine søskendes ejerandele, mens Group CEO Morten Lind ligeledes er trådt ind i ejerkredsen.

Bisættelsen finder sted fra Sct. Mortens kirke i Randers torsdag d. 28/9 kl. 13.00.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062