23948sdkhjf

Skrivebordsrevolution har 25-års jubilæum: - Pludselig gik det stærkt

Ved introduktionen af Linaks løftesøjle DL1 eksploderede efterspørgslen øjeblikkeligt

DL1 er et af den slags produkter, som de færreste ville genkende, hvis de så produktet, men alligevel benytter de fleste DL1 hver dag. DL1 er magien bag et hæve-sænkebord, og løftesøjlesystemet fra Linak havde præmiere i 1998. Fra dag ét var efterspørgslen stor.

- Lige fra starten oplevede vi megastor begejstring hos kunderne. Jeg har aldrig været med til noget, der eksploderede som dette gjorde, udtaler Flemming Niebuhr i en pressemeddelelse fra Linak.

Niebuhr er sælger hos Linak, og han stod i første geled, da DL1 blev lanceret på det danske marked.

Den kendte møbelproducent Montana var en af de virksomheder, som hurtigt tog løftesystemet til sig. Her er Joakim Lassen 2. generation på direktionsgangen, og han har overtaget ledelses- og ejeransvar fra Peter Lassen, Joakim Lassens far, som gik bort i 2019. 

- Min far og jeg havde længe gerne ville lave et hæve-sænkebord, siger Montanas Joakim Lassen.

- De borde, der var på markedet i midten af halvfemserne var dog store og klodsede. Vi ville lave et bord, der adskilte sig ved at være pænt, enkelt og lige til. Vi kom i kontakt med LINAK omkring det tidspunkt, hvor DL1 blev lanceret, og her så vi muligheden, fortæller Joakim Lassen om dengang Montana blev aftager af DL1.

Pludselig gik det stærkt

Cube Design er en anden stor aftager af Linaks produkter. Virksomheden blev grundlagt i 1980 af Aase og Curt Berggren, og virksomheden har i dag et bredt udvalg af hæve/sænkeborde i sortimentet. 

Ligesom Montana og Linak selv blev introduktionen af DL1 oplevet som en revolution i Svenstrup ved Hammel, hvor Cube Design har hovedsæde. Cube Design begyndte med at købe en enkelt kasse med det nye system, men som Curt Berggren fortæller:

- Pludselig gik det stærkt. Udviklingen kom endnu hurtigere, end jeg havde regnet med. DL1 systemet var virkelig banebrydende for elektriske bordstel.

Elektriske løftesøjler fungerer almindeligvis på den måde, at en elektrisk motor med et tandhjul for enden får en lodret gevindstang til at dreje. Når genvindstangen drejer ved hjælpe af motoren, drejer det sig ind eller ud af et tilsvarende indre gevind, som sidder i en hul søjle. Resultat: Man har en søjle, som kan blive længere eller kortere. Det er princip skruetvinge plus en elektromotor og mængder af produktudvikling. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078