23948sdkhjf

Limtræsproducent udgiver første bæredygtigheds-rapport

VTI i Vinderup har gjort egne bæredygtighedstiltag synlige for sig selv og omverdenen

Tæt ved Limfjorden ligger en limtræsproducent, og her tager man bæredygtighed alvorligt. Den første bæredygtighedsrapport fra VTI i Vinderup er netop offentliggjort, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Her er Jacob Wernberg direktør, og en af hans pointer er, at det er vigtigt at skabe transparens om virksomhedens bæredygtighedstiltag.

- Det er ikke blot en vigtig del af VTI's DNA at fokusere på ansvarlig ageren indenfor de tre bundlinjer; den miljømæssige, den økonomiske og den sociale. Det er også en nødvendighed for samfundets fælles bæredygtige udvikling og vores fremadrettede samarbejdspartnere, at vi skaber transparens om, hvor vi er, og hvor vi er på vej hen, siger direktør Jacob Wernberg.

Altså, hvis man forpligter sig til at udgive en bæredygtighedsrapport, så bidrager rapporten i sig selv til bæredygtighedsbevidsthed og -handling.

Det er ikke uden stolthed, at VTI i første rapport dokumenterer, at virksomheden har reduceret CO2-udledningen med 165 tons i regnskabsåret 2021/2022. Det svarer til, at virksomheden omtrent har skåret en fjerdedel af dens udledning væk. Også energiforbruget per kubikmeter træ er sænket med 11 pct. siden sidste år.

VTI A/S
Regnskabsår 2022
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning -
Bruttofortjeneste 39,3
Resultat af primær drift 18,7
Resultat før skat 18,0
Årets resultat 14,1
Balancestatus 95,2
Egenkapital 52,1
Antal ansatte 88
Kilde: CVR

Wood Supply har tidligere beskrevet, hvordan VTI med direktørens ord har indkøbt en ”gigantisk mikrobølgeovn”. Det er en såkaldt højfrekvenspresser, som kun bruger energi, når limen skal opvarmes – præcis som i en mikrobølgeovn.

VTIs ambitioner retter sig imidlertid ikke bare mod egen virksomhed, men også mod virksomhedens leverandører.

- Som videnshus inden for produktion af limtræ arbejder vi for en bæredygtig forsyningskæde, hvorfor vi ikke kun stiller krav til os selv, men også vores samarbejdspartnere og leverandører, siger Jacob Wernberg uddybende.

VTI vil årligt udkomme med en bæredygtighedsrapport, der ligesom den netop udgivne vil indeholde resultaterne af arbejdet med de tre bundlinjer og FN’s verdensmål. Hvis man vil se og læse, hvordan de laver bæredygtighedsafrapportering i Vinderup, kan man læse virksomhedens rapport her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094