23948sdkhjf

Dansk møbelgigant vokser i et skrumpet marked

Actona Group forøger omsætningen med 170 mio. kr. og vokser med 6 pct. 

Actona Group har udsendt nøgletal for dets netop afsluttede regnskabsår, og nøgletallene viser en omsætningsfremgang på 170 mio. kr. Actona Group er ejet af familievirksomheden Lars Larsen Group, hvorigennem Larsen-familien har kontrol med den samlede koncern.

2,86 mia. kr. solgte virksomheden for i det forskudte regnskabsår 22/23. I det foregående år blev det til 2,69 mia. kr. Driftsresultat er lidt mere beskedent. 204 mio. kr fik virksomheden i overskud på driften i 22/23 mod 226 mio. kr. i 21/22. 

Det reducerede EBIT-resultat skyldes ifølge Actone selv en "integrationsproces efter fusioneringen af de nye polsterproduktioner med SITS og Flexlux brands i henholdsvis Polen og Litauen," således en pressemeddelse fra møbel-gruppen. I 2022 overtog Actona polske SITS, og året før købte Actona litauiske Theca, hvor brandet Flexlux var med i købet. 

Actonas topleder Jimmie Mortensen påpeger, at man opererer i et marked, som er skrumpet med op mod 20 pct. 

- Vi ser et marked med stor usikkerhed og dyk i det samlede salg. En vurdering lyder på op mod 15-20 pct. det seneste år. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi vokser og holder fast i en vækststrategi om at vinde markedsandele, siger Actona-CEO Jimmie Mortensen til Finans.

Actona Group har tidligere offentliggjort en ambitiøs plan om at vokse, så man i 2025 har en omsætning på fire mia. kr. Virksomheden skal således vokse med 28 pct. inden for de næste to år, hvis den plan skal holde. 

Til Børsen fortæller Jimmie Mortensen, at 23/24 bliver et år, hvor integration vil have fokus, og det kan således lyde som om, at konsolidering og soliditet for Actona er vigtigere i det nuværende marked end vækst for enhver pris.

- Vi investerer et pænt tocifret millionbeløb i at optimere vores fabrikker og gøre produktionslinjerne mere effektive. Det vil gøre os endnu mere konkurrencedygtige, så vi kan tage markedsandele. Der er helt klart konsolideringer på vej i markedet, men det er også meget ustabilt nu, så vi afventer og styrker vores egen platform, før vi igen vil vokse via opkøb, siger Jimmi Mortensen til Børsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094