23948sdkhjf

Dør- og glasspecialist investerer i fem akser: – Vi må ikke gå ned på udstyr

Tåstrup-baserede Deko har opgraderet maskineriet med to 5-aksede CNC-maskiner fra Biesse.

Med de to nyinstallerede maskiner af typen Rover A har virksomheden, der har specialiseret sig i dør- og glasløsninger i aluminium, både sikret sig større kapacitet og evnen til at imødekomme nye produktionskrav, lyder det i en pressemeddelelse.

– Vores produktudviklingsafdeling stod med nogle virkelige spændende produktforslag, som vi ikke kunne løse på vores gamle 4-aksede Biesse maskiner. Det blev startskuddet til, at vi investerede i nye 5-aksede maskiner, der giver os den fleksibilitet, som vi efterlyste, forklarer indkøbs- og logistikdirektør Kim Højelse.

Sammen med et hold af Dekos produktionsmedarbejdere var indkøbs- og logistikdirektøren selv med til at projekterer maskinopsætningen i samarbejde med key account manager Karsten Lund fra Junget, der har været totalleverandør på løsningen.

– Vores planer var mange og drømmene store, siger Kim Højelse, der har sat pris på leverandørens bidrag til processen.

– Vi havde for eksempel stor glæde af, at Jungets software-ingeniør kunne simulere de fremtidige bearbejdningsmuligheder via maskinernes CAD/CAM-system. Ved selvsyn kunne vi dermed se, hvordan maskinerne kunne lave den rette bearbejdning til hjørnesamlinger og den hastighed, hvormed opgaven kunne blive løst. To altafgørende elementer i valg af nye maskiner, lyder det.

Klar til større ordrer

Og når Deko i dag skal gøre status, tyder meget på, at det er de helt rigtige maskiner, virksomheden har sikret sig. Således er produktionskapaciteten i dag mere end fordoblet, ligesom Kim Højelse noterer sig, at der er en gevinst i at investere i ikke bare en men to maskiner.

– Vi kan nu tage større ordrer ind, og med to maskiner af denne type, er vi sikret mod nedbrud. Da vi producerer hele året rundt, er stabilitet og produktionssikkerhed et væsentligt parameter for os. Vi må ikke gå ned på udstyr. Leveringssikkerhed er nemlig et afgørende konkurrenceparameter på lige fod med produkternes høje kvalitet, fortæller indkøbs- og logistikdirektøren.

De nye maskiner blev leveret i april, og installation og ibrugtagning er forløbet i henhold til planen. Endnu er der features ved maskinerne, som ikke er taget i brug, men hos Deko har man fået blod på tanden og bestilt ekstra undervisning i parametrisk programmering for at øge bearbejdningshastigheden yderligere. Og mens de nye 5-aksede CNC-maskiner bearbejder aluminiumprofiler, så er de brugte maskiner i fuld gang med at fremstille nye dørløsninger i træ.

– Når man investerer i teknologi, er prisen på en CNC-maskine stort set den samme som for år tilbage. Til gengæld får du i dag meget mere teknologi for pengene. Maskinerne er betydeligt bedre, mere effektive og styringssystemerne er langt mere brugervenlige end tidligere, forklarer Kim Højelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094