23948sdkhjf

Direktørskifte i møbelkæde: – Han er en rigtig dygtig købmand

Et nyt men velkendt ansigt har sat sig i direktørstolen, efter stifteren har købt møbelkæden tilbage.

Ejerskiftet hos My Home Møbler har også medført er skift på frontposten.

Ude er Stig Nielsen, der har svinget taktstokken siden 2019, og den nye adm. direktør i møbelkæden hedder Hans Christian Andersen. Det er imidlertid kun på direktørposten, han kan kaldes ny.

– Hans Christian har været en del af My Home i mange år, senest som distriktschef for en del af butikkerne, og det er helt naturligt for mig, at han får den udfordring, fortæller Jan Hallas, der stiftede My Home i 2006, og som i sidste uge generhvervede den i dag trængte møbelkæde for en enkelt krone.

40 år i branchen

Hans Christian Andersens møbelerfaring rækker dog langt ud over My Homes levetid. Et to måneder gammelt opslag på det sociale medie Linkedin afslører, at den nye kædedirektør 1. august kunne fejre 40-års jubilæum i branchen, hvor han i 1983 startede som elev hos Hansen Møbler i Randers.

Efter 22 år som butikschef avancerede han i 2010 til posten som adm. direktør, som han bestred frem til møbelvirksomhedens konkurs i 2017. Og mødet med det hold, der overtog en del af konkursboet, var i første omgang ikke videre lykkeligt.

“Hansen møbler blev solgt, nye mennesker kom til, og ord og aftale havde ikke samme vigtighed som før, det gjorde at jeg opsagde min stilling, i 2017 og for første gang stod jeg uden nogen job,” berettede Hans Christian Andersen i august på Linkedin.

Blot tre dage senere blev han dog ringet op af Jan Hallas, der bad ham bekræfte rigtigheden af opsigelsen.

“Jan tilbød en kop kaffe, og nu her næsten 6 år efter er jeg stadigvæk en del af My Home Møbler,” lød det videre i opslaget.

Fredeligt farvel til egen efterfølger

Hvor Hans Christian Andersen kan berette om en ubrudt relation til My Home, har Jan Hallas netop meldt sin genkomst, efter han senere i 2017 solgte kæden til svenske BHG og i 2019 overlod direktørposten til Stig Nielsen.

Udnævnelsen af en ny direktør er således også et farvel til Hallas’ egen efterfølger på posten, men han understreger, at bruddet er sket i mindelighed.

– Jeg har haft en god samtale med Stig, og det er en beslutning, vi sammen har fundet frem til, siger stifteren, der finder skiftet helt naturligt.

– Når en virksomhed har klaret sig dårligt i en periode, så er det helt normalt at man sætter en anden mand ved roret, lyder det.

En klar diagnose

Det har da også været nogle hårde år for My Home, der efter et 2020 med tocifret millionoverskud har indkasseret et samlet tab på godt 33 mio. kr. de seneste to regnskabsår. I samme periode er butiksantallet reduceret fra 36 til de i dag 22, og Jan Hallas har ikke lagt skjul på, at udviklingen i møbelkæden har pint ham.

– Jeg var især ked af at se de sidste seks butikker lukke, fortalte han forleden til Wood Supply.

I samme ombæring forklarede han, hvad der i hans øjne var skyld i derouten, nemlig et mislykket onlinesats.

– De er rigtig dygtige til onlinehandel, men ikke så stærke på butiksdriften, og der er meget stor forskel på det danske og det svenske marked, når det kommer til onlinesalg, lød hans analyse.

Nu har Jan Hallas selv sat sig for bordenden og varslet, at han bliver en aktiv bestyrelsesformand, og sammen med Hans Christian Andersen agter han at få genskabt den overskudsforretning, My Home var engang. 

Endnu er han ikke klar til at dele den endelige køreplan, men klart står det, at den profitable butiksdrift skal genetableres, og når det kommer til den opgave, mener han at have fået det helt rigtige kort på hånden.

– Han er en rigtig dygtig købmand, og det der det, der er brug for nu, slår Jan Hallas fast.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125