23948sdkhjf

Stifter tilbagekøber møbelkæde: Én ting har han især været ked af

For en enkelt krone har Jan Hallas generhvervet den møbelkæde, han solgte i 2017.

Fredag meddelte svenske BHG Group, at virksomheden i et forsøg på at styrke profitabiliteten har frasolgt blandt andet My Home, der består af 22 danske butikker, og på købersiden står altså Jan Hallas, der stiftede kæden i 2006.

– My Home er jo en slags barn for mig – min kone og jeg stiftede virksomheden hjemme i vores kælder, og da de ringede og spurgte, om jeg var interesseret i at købe den tilbage, var det ikke svært at sige ja, fortæller grundlæggeren.

Han medgiver, at godt 4,5 øre pr. butik kan lyde som lidt af et røverkøb.

– Jeg har da venner, der har spurgt, om de kan købe halvdelen af virksomheden for 50 øre, men der følger selvfølgelig også en masse forpligtelser med, understreger Jan Hallas.

Et mislykket sats

Hvor BHG Group for seks år siden erhvervede sig en forretning i fremgang, er situationen da også en anden i dag. I løbet af de to seneste regnskabsår har My Home-butikkerne kumuleret et samlet underskud på godt 33 mio. kr. før skat, mens antallet af butikker løbende er reduceret fra 36 til de nuværende 22.

Og Jan Hallas, der har fulgt udviklingen på afstand, siden han i 2019 overlod direktørstolen til sin efterfølger Stig Nielsen, har et klart bud på, hvorfor de svenske ejere ikke lykkedes med at fastholde den profitable forretning.

– De overtog nogle butikker, der kørte rigtig godt, og ville så koble onlinedelen på. Og de er rigtig dygtige til onlinehandel, men ikke så stærke på butiksdriften, og der er meget stor forskel på det danske og det svenske marked, når det kommer til onlinesalg, forklarer han og fortsætter:

– I Sverige er der meget større geografiske afstande, hvor det herhjemme er nemt for de fleste at komme forbi en butik, og de fik aldrig ordentligt fat i det danske onlinemarked.

Det har således også pint Jan Hallas at se, hvordan den tidligere velfungerende del af forretningen blev reduceret, uden onlinesatset tog fart.

– Jeg var især ked af at se de sidste seks butikker lukke, og havde jeg været på banen før, var det ikke sket, fastslår han, og lader dermed stå klart, hvilket forretningsben han sætter sin lid til.

Tror på sorte tal

Jan Hallas er dog fortsat noget karrig med detaljerne, når det kommer til den fremtidige strategi. Overordnet lyder planen, at der skal “ryddes op og så gang i butikken igen”, og My Home-stifteren melder klar til selv at lægge en hånd på rattet.

– Det er ikke planen, at jeg går ind som direktør, men jeg bliver bestemt en aktiv ejer og bestyrelsesformand, og jeg gør mig selvfølgelig en hel del tanker om retningen, selvom jeg ikke kan dele dem endnu, siger han.

At møbelkæden trods et par hårde år stadig har potentiale til at blive en overskudsforretning, er Jan Hallas ikke i tvivl om, om end han medgiver, at markedsforholdene i tiden ikke ligefrem er gunstige.

– Det er noget, jeg har vendt rigtig meget med mig selv, for generelt har markedet det ikke godt for tiden. Men jeg tror på, at folk stadig køber møbler, og ser vi på salget i de enkelte butikker, så er det ikke faldet siden sidste år, fortæller han.

Markedsmodvinden og møbelkædens nuværende forfatning taget i betragtning vil han dog ikke garantere, at de sorte tal manifesterer sig lige med det første.

– Så optimistisk er jeg ikke, men det bliver et mindre underskud end sidste år, og så tror jeg på, at vi kan gå i plus fra 2024, lyder Jan Hallas’ forudsigelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093