23948sdkhjf

Direktør forlader pallegigant efter et år

Knapt et år efter Peer Leth indtog direktørstolen hos Dansk Træemballage, har han nu forladt den.

Det fremgår af en opdatering i Det Centrale Virksomhedsregister og bekræftes af den afgående direktør.

– Jeg er fratrådt efter gensidig aftale med virksomhedens ejere, fortæller Peer Leth til Wood Supply.

Peer Leth overtog direktørstafetten efter medejer Peter Jensen, der allerede to år forinden havde varslet det forestående generationsskifte efter selv at have tilbragt næsten 50 år i virksomheden.

I oktober 2022 gav han så tøjlerne videre til Leth, der senest havde tilbragt 17 år i front for Troldtekt, og der var umiddelbart et klart match mellem ejerkredsens ønsker og den nye direktørs ambitioner.

– Med så mange afdelinger, også i Norge og Sverige, er det vigtigste en personlighed, der kan holde sammen på tropperne, så vi er et team, fastslog Peter Jensen, da jagten på en ny direktør blev sat ind, og da han to år senere var fundet, lød der lignende toner fra Peer Leth.

– Dansk Træemballage har 13 forskellige produktionssteder, og det er enormt vigtigt at sørge for, at ingen føler sig hægtet af – derfor skal jeg selv være synlig for alle medarbejdere og fortsætte med at binde virksomheden sammen på tværs af lokationer, sagde den nye DTE-direktør, da han overtog posten.

Nu lader det dog til, at matchet alligevel ikke var det rigtige, og Peer Leth oplyser, at Peter Jensen, der siden skiftet har haft rolle af bestyrelsesformand, igen er tilbage i front for emballagevirksomheden.

Wood Supply arbejder på at indhente en kommentar fra Peter Jensen.

Dansk Træemballage

Dansk Træemballage, DTE, har eksisteret, siden Haastrup Træemballage i 1989 fusionerede med Ribe Emballage.

DTE har aktiviteter i Danmark, Sverige og Norge samt kunder på udvalgte eksportmarkeder.

Selskabet bearbejder årligt mere end 150.000 kubikmeter opskåret træ og mere end 350.000 kubikmeter råtræ på 11 produktionssteder i Skandinavien.

I 2020 købte Lego-familiens Kirk Kapital 40 pct. af aktierne i selskabet i en handel, der ifølge Finans værdisatte virksomheden til 800-1.000 mio. kr. 

Dansk Træemballage har i de seneste to regnskabsår haft et samlet overskud på mere end en halv milliard. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109