23948sdkhjf

Lego-familien skyder millioner i Dansk Træemballage

Kirk Kapital, der er ejet af Lego-familien Kirk Johansen, har købt 40 pct. af Dansk Træemballage, DTE.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse, hvor der imidlertid ikke sættes tal på handlen. Ifølge Finans er der tale om en investering på et trecifret millionbeløb, og handlen værdisætter ifølge avisens oplysninger virksomheden til 800-1.000 mio. kr.

Dansk Træemballage

 Dansk Træemballage, også kendt som DTE, udvikler og fremstiller træemballageløsninger til ca. 1.500 kunder i Danmark, Sverige, Norge og udvalgte eksportmarkeder.

Selskabet bearbejder årligt mere end 150.000 kubikmeter opskåret træ og mere end 350.000 kubikmeter råtræ på 11 produktionssteder i Skandinavien.

Det gør Dansk Træemballage til den ledende markedsaktør i Skandinavien - en position som er etableret igennem en kombination af organisk udvikling og en række opkøb.

- Vi er meget imponerede over den flotte udvikling selskabet har haft, siden dele af ledergruppen købte selskabet ud af FLS-koncernen i 2002. Dansk Træemballage har igennem de sidste mange år haft fokus på at levere miljørigtig træ-emballage til konkurrencedygtige priser, og har samtidig haft fokus på at levere høj service til sine kunder. Vi ser frem mod at bidrage til en fortsat positiv udvikling af selskabet i tæt samarbejde med den øvrige aktionærgruppe, siger Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital i en pressemeddelelse. 

Yderligere nordisk konsolidering på vej

De nuværende aktionærer beholder ejerskabet af de resterende 60 pct. af aktierne i Dansk Træemballage efter transaktionen, og også her er der glæde at spore.

- Vi er i aktionærgruppen stolte af, at Kirk Kapital indtræder som større aktionær i Dansk Træemballage. Kirk Kapital deler vore værdier og visioner for Dansk Træemballage, og vi ser frem mod i fællesskab at udvikle selskabet videre i de kommende år, siger Peter Jensen, administrerende direktør i Dansk Træemballage og aktionær. 

I dag har Dansk Træemballage en omsætning på lidt under 1 mia. kr., og aktionærerne ønsker at vokse selskabet yderligere.

- Dansk Træemballages stærke markedsposition i Danmark og tilstedeværelse i Norge og Sverige er delvist etableret igennem en række opkøb og fusioner af mindre konkurrenter. Vi vil aktivt se på at drive en yderligere konsolidering, specielt i Sverige og Norge, såfremt de rigtige muligheder byder sig. Det har vi nu sikret et kapitalberedskab til, siger Peter Jensen.

Kirk Kapital er en minoritetsinvestor, der aktivt ønsker at støtte en videre positiv udvikling i de virksomheder, som Kirk Kapital investerer i. I forbindelse med transaktionen vil Kim Gulstad og Andreas Færk, der er CIO i Strategic Investments i Kirk Kapital, indtræde i Dansk Træemballages bestyrelse.

Dansk Træamballage A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 727,6 723,6
Resultat af primær drift 80,4 49,0
Resultat før skat 102,0 56,9
Årets resultat 84,4 46,3
Balancesum 630,0 632,6
Egenkapital 281,4 218,9
Gns. antal ansatte 372 370
Regnskabsåret blev afsluttet 31. descember 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063