23948sdkhjf

Vindueskæmpe lukker fabrik – 49 fyres

Danske Dovista lukker produktionen i Ringkøbing, hvor 49 stillinger nedlægges.

Det oplyser vindueskæmpen i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at Dovista er i gang med at konsolidere sine aktiviteter og effektivisere på tværs af Europa og den samlede koncern. Det betyder, at alle aktiviteter i Ringkøbing flyttes til lokationer i Polen, Litauen og Herning.

– Byggeriet er ramt af nedgang på tværs af Europa, og vi skal tilpasse os fremtiden. Vi flytter derfor aktiviteter fra Ringkøbing til Polen, Litauen og Herning. Konsekvensen er, at vi lukker i Ringkøbing og må sige farvel til en række kolleger i produktionen, mens kolleger i andre funktioner flyttes til Herning, udtaler Dovista-direktør Allan Lindhard Jørgensen.

– Der hersker stor respekt om vores kolleger i Ringkøbing, og det har været en vanskelig beslutning. I dag er en svær dag i Dovista – ikke mindst for de berørte, som vi vil hjælpe videre bedst muligt, lyder det videre.

12 stillinger flyttes

Det er den såkaldte serviceproduktion, der flytter fra Ringkøbing til Dovistas produktionsenheder, Window Village I i Polen og Window Village II i Litauen. Med udflytningen nedlægges 49 stillinger i produktionen, mens 12 stillinger flyttes fra Ringkøbing til Herning.

De berørte medarbejdere blev tirsdag eftermiddag orienteret om beslutningen.

Dovista fortsætter sine øvrige danske aktiviteter, herunder produktionen på Krone Vinduer og OH Industris fire fabrikker, der samlet omfatter godt 550 medarbejdere.

Ud over udfordringer i markedet peger Dovista på, at det med det nuværende produktsortiment giver mening at samle reservedele og serviceydelser, hvor produkterne bliver produceret.

– Beslutningen er truffet for aktuelt at fastholde en grundlæggende sund forretning på tværs af Europa og samtidig bedst muligt at forberede os til fremtiden, siger Allan Lindhard Jørgensen.

Ændringer i Ringkøbing vil ske i løbet af efteråret og være afsluttet med årets udgang.

En voldsom opbremsning

Fabrikslukningen sker efter et 2022, der for Dovista A/S blev et voldsomt vækstår. Her kunne den VKR-ejede vinduesproducent bryste sig af en omsætningsvækst på 25 pct., og endte et mulehår fra tredje milliardmilepæl med en toplinje på 2,95 mia. kr., mens resultatet før skat lød på 206,2 mio. kr. mod foregående års minus på 106,8 mio.

Også i 2021 havde Dovista Gruppen, der består af en række selvstændige brands, dog god vind i sejlene, hvilket ikke mindst blev understreget med opkøbene af schweiziske Arbonia og tyske Weru Group, der bragte det samlede medarbejderantal i koncernen op på 7.500 ansatte fordelt på 11 lande.

Nu er markedsvindene dog vendt, og nyheden om fabrikslukningen kommer, umiddelbart efter Børsen forleden kunne berette om en markant nedgang i industriens aktivitetsniveau.

Her fortalte Johny H. Jensen, direktør i brancheorganisationen Vinduesindustrien, om en nedgang i kvartalsomsætningen fra 1,61 mia. kr. til 1,26 mia. kr. i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år, mens omsætningen på halvårsplan er dykket fra 3,05 mia. kr. til 2,44 mia. kr., svarende til et fald på 20 pct.

Lidt mere optimistiske toner lød dog fra VKR-direktør Mads Kann-Rasmussen, der til avisen fortalte, at man hos moderkoncernen bag Dovista ikke vil afvise et potentielt toplinjefald i omegnen af 10 pct., men at driftsoverskuddet forventes at holde 2022-niveauet.

Den forventning skyldes ikke mindst koncernens internationale tilstedeværelse.

– I USA er det stadig fornuftigt, og i Europa er der øer med en god udvikling. Storbritannien og længere sydpå i Europa ser det forholdsvis fornuftigt ud, sagde Mads Kann-Rasmussen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095