23948sdkhjf

Reelle arbejdsopgaver til unge give værdi hos modulbygger

Hos den store modulbygger Scandi Byg har man ansat studentermedhjælpere igennem en længere årrække. De hjælper med at løse forskellige opgaver og kommer med nye idéer, der udfordrer og gentænker arbejdsgangene – og det er guld værd for både de studerende og virksomheden, lyder det nordjyske firma.

Blandt de studerende finder man pt Emily Greve Somerset og Lærke Kristensen, der begge læser til civilingeniør, og via studiejobbet hos modulbyggeren får de lov til at bruge teorier fra undervisningen i praksis. For tiden arbejder de to med opgaver inden for kvalitet og arbejdsmiljø.

- Jeg har fingrene i flere arbejdsområder hos Scandi Byg. Blandt andet kontrollerer jeg, at materialerne, der bliver brugt i vores modulbyggeri, kan godkendes til svanemærket byggeri. Jeg har også hjulpet med udarbejdelsen af affaldsstatistikker, der viser hvor i produktionen, vi kan minimere mængden af for eksempel gipsaffald, siger Emily Greve Somerset, der har været ansat i snart to år

- Studiejobbet har åbnet mine øjne for et område af byggebranchen, hvor jeg ikke havde tænkt, at min uddannelse til civilingeniør kunne bruges. Men jeg kan se, at mine faglige kompetencer blandt andet kan omsættes til ressourcebesparende tiltag i en produktionsvirksomhed, fortsætter hun.

Værdi for virksomhed og studerende

De fastansatte hos Scandi Byg er enige i, at studentermedhjælperne er et aktiv og en hjælp i hverdagen, for de er med til at udfordre arbejdsgangene og sætte nye perspektiver på opgaverne.

- Vores studentermedhjælpere kommer med friske idéer til, hvordan vi kan løse opgaverne i virksomheden. Og så udfordrer de og sætter spørgsmålstegn ved måden, vi gør tingene på. Det tvinger mig til at tænke over arbejdsgangene en ekstra gang og overveje, om de kan forbedres. Det, synes jeg, er fedt, forklarer kvalitetschef hos Scandi Byg, Trine Rosenberg, og fortsætter:

Man prøver også at tilpasse opgaverne.

- For udover at give mening for studentermedhjælperne i forhold til deres uddannelse, så skal arbejdet også give mening for Scandi Byg og være løsninger, som faktisk bliver implementeret og brugt i virksomheden. Det er altså ikke bare opgaver, vi finder på, men reelle arbejdsopgaver, som de får i hånden, hvilket er uundværligt for både dem og os, understreger Trine Rosenberg.

Studerer i USA, arbejder i Løgstør

Mens Emily Greve Somerset har arbejdet hos modulfabrikken i længere tid, er den anden studentermedhjælper, Lærke Kristensen, nyansat på en tidsbegrænset kontrakt, imens hun er på sommerferie i Løgstør. Til daglig læser hun nemlig til civilingeniør i USA.

- Jeg har en tre måneder lang sommerferie hos mine forældre i Løgstør, hvor Scandi Byg ligger. Lige nu arbejder jeg på et projekt – en slags håndbog – der guider til, hvordan vi kvalitetssikrer og har sikkerheden på plads ude i produktionshallerne. Vi har også kigget på, om der er nogle opgaver, jeg kan forsætte med hos Scandi Byg, når jeg tager tilbage til USA, og det er fantastisk, at de er så fleksible, siger hun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094