23948sdkhjf

Typehuskæmpe sælger for 207 millioner aktier

Aftaler polstrer Huscompaginet efter svær periode 

Landets største husbygger, Huscompagniet, har solgt 3,5 mio. nye aktier til samlet 207 mio. kr., fremgår det af en børsmeddelelse sent tirsdag.

– Med kapitalforhøjelsen og refinansieringen på plads med vores nuværende finansieringsbanker har Huscompagniet sikret likviditet og fleksibilitet til at kunne gennemføre strategiske investeringer og implementere kommercielle tiltag, udtaler Martin Ravn-Nielsen, koncernchef i Huscompagniet, i børsmeddelelsen.

Husbyggerens ledelse har også selv været på banen. Bestyrelsen, topledelse og andre på ledelsesniveau har således købt i alt 55.83 aktier.

De nye aktier udgør cirka 19,22 pct. af Huscompagniets samlede registrerede aktiekapital.

Fokus på gælden

Beskeden om det gennemførte aktiesalg kom få timer efter, at Huscompagniet udsendte en børsmeddelelse om planerne om salget af 3,5 mio. nye aktier i en rettet emission målrettet en afgrænset gruppe institutionelle investorer og andre professionelle investorer.

I børsmeddelelsen lyder det også, at trække hænger sammen med en indsats for at nedbringe gælden og ”optimerer selskabets kapitalstruktur”. Og Huscompagniet har da også været presset med blandt andet omfattende fyringsrunder til følge.

Ud over aktiesalget indebærer det en ny refinansieringsaftale med Danske Bank og Nordea, som sikrer 500 mio. kr. langsigtet lånefacilitet. Denne del af aftalen forudsatte aktiesalg for mindst 150 mio. kr.

Hertil er indgået aftale om en 250 mio. kr. såkaldt revolverende kreditfacilitet.

Aftalerne vil, lyder det fra Huiscompaginets ledelse, sikre mulighed for potentielle strategiske investeringer og andre forretningsinitiativer, så selskabet kan tilpasse sig markedet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14