23948sdkhjf

Ny møbeldirektør: Her skal min succes måles

Der har været skiftedag på direktionskontoret hos Kvist Industries, hvor Jesper Tordrup Andersen netop har rundet syv uger. I mellemtiden er landet en årsrapport, der afslørede såvel en rekordomsætning som planer om udflytning af arbejdspladser, og selvom den nye direktør endnu har til gode at sætte retningen, har han allerede en klar idé om både målet og det marked, det skal nås i.

Wood Supply kunne i sidste uge berette, hvordan toplinjen hos den sydjyske møbelproducent i fjor passerede den halve milliard, mens stigende priser på råvarer og fragt sendte bundlinjen i modsatte retning. I samme ombæring varslede Kvist Industries, at mere af virksomhedens produktion skal flytte fra Danmark til fabrikken i Letland, og nu sætter den nye Kvist-direktør flere ord på planerne.

– Det er noget stoleproduktion, der flyttes, fordi den del af produktionen er virkelig effektiv på den lettiske fabrik, forklarer Jesper Tordrup Andersen om udflytningsprocessen, der har stået på i et lille halvt års tid, og som forventes tilendebragt i løbet af årets tredje kvartal.

Totalt set berører manøvren ifølge Kvist-direktøren ca. 30 arbejdspladser, men han påpeger, at naturlig afgang og omfordeling af arbejdsopgaver betyder, at man endnu ikke kender nettoeffekten af den igangværende udflytning.

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt fremtiden kan byde på yderligere udflytning til den lettiske fabrik, der i dag beskæftiger omkring 600 af møbelproducentens godt 750 medarbejdere, er det endnu ikke et, den nye direktør ser sig i stand til at svare på.

– På grund af min beskedne historik og korte tid på posten, er det for tidligt for mig at sige noget om – jeg skal først i gang med at lægge en plan for fremtiden nu, fastslår han.

Ny mand i en nedgangstid

Seks uger inde i Kvist-karrieren er det altså fortsat begrænset, hvad Jesper Tordrup Andersen er klar til at spå om, men når det kommer til den nuværende markedssituation, har den tidligere værktøjsmand allerede dannet sig et klart indtryk.

– Vi har set et yderligere dyk, fra vi lukkede bøgerne i december, så det er et andet aktivitetsniveau, vi kigger ind i, og sådan er det – det er det, vi skal forholde os til, og det er også værd at hæfte sig ved, at niveauet, vi kommer fra, har været ualmindeligt højt. Der er vi nok på vej til et mere normaliseret niveau, lyder det.

Derfor erklærer han sig helt på linje med de forudsigelser, hans forgænger, Jens Bach Mortensen, gjorde, da han udarbejdede sin sidste årsrapport i front for Kvist.

– Som det også står omtalt, var forventningen, at vi ligger på et andet omsætningsmæssigt niveau end i 2022, og det er fortsat tilfældet med et første kvartal, der udviklede sig under forventning, siger Jesper Tordrup Andersen.

Efter to års toplinjevækst har den nye direktør altså grebet roret i det, der forventes at blive et nedgangsår, men timingen til trods var det ikke svært at takke ja til muligheden

– Jeg var et sted i min karriere, hvor jeg havde lyst til at prøve kræfter med en ny udfordring, og Kvist er en enormt spændende virksomhed i forhold til potentiale og perspektiver, siger Jesper Tordrup Andersen, og fortsætter:

– Vi har nogle virkelig lækre produkter, og vi har en solid og loyal kundebase, som jeg er helt sikker på, at vi kan udvide samarbejdet med på både den ene og den anden måde.

Forventning om forbedring

Også her er han helt i tråd med sin forgængers retning. I slutningen af 2020 fortalte Jens Bach Mortensen, hvordan Kvist Industries efter 53 år som klassisk underleverandør, var ved at finde sig selv i en ny rolle som mere involveret udviklingspartner for kunderne.

– I takt med at møbelindustrien har mindre og mindre egenproduktion, er der opstået nogle andre behov, og vores kunder er i højere grad begyndt at efterspørge kompetencer på såvel design- som på hele compliance-delen, fortalte den daværende direktør om baggrunden for den kurs, der var sat en håndfuld år forinden.

– Det er en rejse, Kvist nu har været på igennem en årrække, hvor virksomheden har udviklet sig til at blive en mere strategisk partner for kunderne, og det er en udvikling, som jeg vil forsøge at understøtte alt, hvad jeg kan, siger Jesper Tordrup Andersen i dag.

Når det kommer til de nærmere prioriteter og planer, er det endnu for tidligt at blive konkret, her halvanden måned inde i Kvist-karrieren, fastslår den nye direktør. Det overvejende succeskriterie står dog klart.

– Først og fremmest skal jeg måles på de økonomiske resultater, det er der ingen tvivl om. Der er en forventning om, at Kvist skal have forbedret indtjeningsevnen, men hvordan det skal gøres, er simpelthen for tidligt for mig at gå konkret ind i. Der skal jeg først lige have lavet planen og indviet bestyrelsen, lyder det.

I den nyligt offentliggjorte årsrapport løftede Kvist sløret for et langsigtet mål om en EBITDA-margin på 10 pct. Til sammenligning lå den i fjor på godt 3 pct., og nu bliver det altså op til Jesper Tordrup Andersen at få den løftet – en opgave han har taget hul på i et år, hvor Kvist budgetterer med omsætningsnedgang og et resultat omkring de nul.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109