23948sdkhjf

Ny festival hylder det gode håndværk

HÅNDVÆRK er navnet på en ny festival for landets håndværkere, der i januar 2024 for første gang vil samle branchen til to dage med inspiration, vidensdeling og underholdning. Building Green ønsker med festivalen at hylde det gode, grønne håndværk og skal søge konstruktive løsninger på store og små udfordringer i branchen

En fagfestival for danske håndværkere har længe været på tegnebrættet hos virksomheden bag Building Green, der er landets flittigste arrangører af konferencer og vidensarrangementer i byggeriet.

Nu røber virksomheden planerne for festivalen HÅNDVÆRK for byggebranchens aktører, der finder sted den 24.-25. januar 2024 i Lokomotivværkstedet i København. Byggeriet står over for en række udfordringer de kommende år med færre hænder og øgede krav til bæredygtighed, genbrug, indeklima og meget mere. Derfor er det helt afgørende, at branchen står sammen om at bringe viden og inspiration frem i lyset, mener Sarah Elhauge, der er adm. direktør hos Building Green.

- Vi glæder os til at samle håndværkerne om branchens nye festival, som fejrer det gode håndværk, og her er bæredygtighed selvfølgelig ikke til at komme udenom, siger Sarah Elhauge i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med HÅNDVÆRK har vi skabt en platform specifikt til håndværkerne, hvor deltagerne taler samme sprog og kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden til at finde nye idéer og løsninger, som vil bidrage til en grøn fremtid for faget, siger 

Meget mere end en messe

Til festivalen vil aktører på tværs af branchen kunne frekventere arbejdende værksteder, workshops og udstillinger med fokus på blandt andet grønt byggeri og andre vigtige emner lige fra materialevalg til mangfoldighed i faget.

Om HÅNDVÆRK

 • HÅNDVÆRK er skabt af teamet bag Building Green, Insight Events, der har udviklet events og konferencer til byggebranchen siden 2011. 
 • Building Green står blandt andet bag Danmarks største bæredygtighedsevents for byggeri og arkitektur. Building Green København og Building Green Aarhus, der hvert år samler mere end 10.000 fagfolk. 
 • Building Green har arbejdet for at samle byggebranchen om de vigtige debatter og vidensdeling i mere end 12 år. De beskriver efterspørgslen efter at få mere fokus på den udførende del af byggeriet er stor, og derfor har Insight Events nu lavet et nyt initiativ udelukkende med fokus på håndværkere og de udførende i byggeriet.

Kilde Building Green

Derudover vil der være underholdning, faglige diskussioner og debatter fra scenen med bidrag fra både leverandører, fagforbund, politikere og andre, som har indflydelse og viden om branchen.

- Vi er i fuld gang med at sammensætte et program, der bringer ny viden til torvs og samtidig er underholdende. Blandt andet forventer vi, at standup-komikere og debatter vil bidrage til en både sjov og lærerig dag, siger Sarah Elhauge.

Opbakning fra branchen

HÅNDVÆRK møder allerede nu bred opbakning fra en lang række partnere såsom DI, DI Byggeri, Byggeriets Uddannelser og Boss Ladies.

Også 3F, der repræsenterer mere end 57.000 medlemmer i byggebranchen, er med ombord. Ifølge forbundssekretær Søren Heisel har branchen manglet et forum som HÅNDVÆRK, der fokuserer på håndværksfagets store betydning for den grønne omstilling.

-  Det giver håndværkerne en ny platform, hvor de kan dele deres erfaringer, lære af og med hinanden og blive inspireret til, hvordan de kan tænke den grønne omstilling og bæredygtighed endnu mere ind i deres arbejde, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel til samme pressemeddelels, og uddyber vigtigheden af håndværkernes rolle i et mere bæredygtigt byggeri:

Liste over partnere fra byggebranchen

 • 3F
 • DI
 • DI Byggeri
 • DI Byggeri Træsektionen
 • Dansk Håndværk
 • Byggeriets Uddannelser
 • Træfagenes Byggeuddannelse
 • Boss Ladies
 • NEXT
 • Byggeriets Samfundsansvar
 • Teknologisk Institut
 • Videnscenter for Håndværk, Design & Arkitektur
 • Træinformation
 • Foreningen Lærlinge for Bæredygtighed
 • Værdibyg

Kilde: Building Green

- Håndværkerne er nemlig rygraden i udmøntningen af den grønne omstilling. Med en festival, der fejrer faget og viser, hvordan håndværkerne er med til at træffe konkrete grønne beslutninger på byggepladserne, kan vi gøre branchen endnu mere attraktiv i fremtiden og tiltrække flere til erhvervsuddannelserne," siger Søren Heisel.

HÅNDVÆRK forventes at blive en gratis, tilbagevendende festival, der samler de udførende i byggebranchen om det gode og grønne håndværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079