23948sdkhjf

Limtræsproducent tilbyder sundhedstjek til hele holdet

Med et tilbud om sundhedstjek til samtlige ansatte, går limtræsproducenten VTI videre end loven kræver. Formålet er at opspore eventuelle risici for livsstilssygdomme og højne både sundhed og trivsel hos den enkelte medarbejder.

Når man som VTI har medarbejdere i skiftehold, er det lovpligtigt at gennemføre sundhedstjek på de teams, der arbejder på skæve arbejdstimer. Selv om det kun drejer sig om et fåtal af den samlede medarbejderstab, har VTI dog valgt at udvide tilbuddet til at gælde alle ansatte i den Vinderup-baserede virksomhed.

– I VTI arbejder vi med tre bæredygtige bundlinjer – den sociale, den økonomiske og den klima- og miljømæssige. Ligesom vi passer på vores klima og miljø, skal vi også passe godt på hinanden, siger adm. direktør Jacob Wernberg i en pressemeddelelse, og fortsætter:

– Derfor har vi hos VTI indført forskellige sociale bæredygtige tiltag, hvor det blandt andet handler om at højne arbejdsglæden, trivslen og det generelle velbefindende hos vores medarbejdere. Her er et af vores tiltag, at alle medarbejdere får et sundhedstjek, og de som ønsker hjælp til en sundere livsstil, kan få et efterfølgende sundhedsforløb.

Et styrket fællesskab

Sundhedstjekket er et tilbud, som medarbejderne kan takke ja eller nej til, men indtil videre har modtagelsen været utrolig positiv, beretter limtræsproducenten. Samtidig har det ifølge VTI styrket fællesskabet, at sundhed er sat på dagsordenen, hvad end det gælder direktøren eller produktionsarbejderen, den HR-ansatte eller bogholderen.

– Det var et klart ’ja tak’ fra min side, da vi fik tilbuddet præsenteret. Det var dejligt at få en status på min generelle sundhed, og jeg er én af dem som skal fortsætte i et efterfølgende sundhedsforløb, fortæller Abedin Ujkani, som er ansvarlig for kehlerne hos VTI.

Ikke mindst, understreger han, er det dejligt at være med i et fælles projekt, idet mange af kollegerne på tværs af afdelinger ligeledes har takket ja til et efterfølgende forløb.

– Det er i det hele taget fedt at mærke, at vi er en del af virksomhed, som prioriterer medarbejdernes velbefindende, siger Abedin Ujkani.

Bæredygtighed i et 360 graders perspektiv

Manden, der skal rulle projektet ud hos VTI, er Peter Jørgensen, som er stifter af Lifeskill.dk. Sundhedstjekket består af en personlig samtale med fokus på livsstil, kost, søvn og motion samt forskellige målinger, som kan indikere, om der er behov for udredning af livsstilssygdomme som overvægt, diabetes 2, hjerte-/karsygdomme og lignende.

Har man som medarbejder et ønske om et sundhedsforløb på bagkant af sundhedstjekket, opretter VTI i samarbejde med Lifeskill interne hold i virksomheden, hvor man er sammen med kollegaer på tværs i et forløb på tre måneder.

Sundhedsforløbet er skabt for at tage hånd om de medarbejdere som eksempelvis har en BMI over 30, har konstateret forhøjet kolesterol, blodtryk og blodsukker eller andre livsstilsrelaterede symptomer og smerter i bevægeapparaterne, og igennem forløbet får deltagerne ifølge VTI motivation samt holistiske langtidsholdbare redskaber til vægttab og sundere livsstil.

Således nedsættes risikoen for livsstilsrelaterede sygdomme både nu og her samt resten af livet, og fra VTI’ side understreges, at deltagelse er fortroligt over for både kolleger og ledelse. Alligevel vurderer direktøren, at tilbuddet kommer både de ansatte og virksomheden til gode.

– Når vi er sunde og raske og trives i vores arbejde, er vi mere glade, produktive og har større overskud i hverdagen. På den måde betragter vi således bæredygtighed i et 360 graders perspektiv, siger Jacob Wernberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078