23948sdkhjf

Fremtid og udfordring for underleverandøren - konkurrencen foregår i overhalingsbanen

Arbejdsmarkedet udvikler sig stadig i en gunstig retning. Vel bliver der udflaget arbejdspladser, men alligevel falder arbejdsløsheden i industrien
Tekst: Kaj Hansen, Træ & Industri, september 2005.

Arbejdsmarkedet udvikler sig stadig i en gunstig retning. Vel bliver der udflaget arbejdspladser, men alligevel falder arbejdsløsheden i industrien

Det konstaterer direktør Peter Aarø Rasmussen fra Center for Underleveran-dører (Cfu) i Herning, og fortsætter:

- Ordrebøgerne ser fornuftige ud, renten er så historisk lav, at det er attraktivt at investere i nye maskiner og udstyr. Der er grund til optimisme, men der er ikke tid til at hvile på laurbærrene. Nej, vi skal videre, fastslår Peter Aarø Rasmussen.

Utallige muligheder
Konkurrencesituationen bliver hårdere og hårdere, og det er et faktum, at det kun er de dygtigste underleverandører, der klarer sig. Med globalise-ringen hører prispresset aldrig op. Derfor bør alle der beskæftiger sig med underleverandørvirksomhed bruge mere tid på at tænke på fremtid og udfordringer.

Peter Aarø Rasmussen opfordrer derfor til at virksomhederne går i gang med at udtænke en strategi og forretningsplan, der kan differentiere virksom-heden. Der skal satses på at kunne levere de løsninger og ydelser, som kunderne fortsat vil kunne efterspørge fra Vesteuropa, og som kunderne ikke konstant vil overveje at få fremstillet fra skiftende leverandører eller billig-lande.

Mulighederne er utallige og en lang række danske underleverandører har allerede vist vejen, konstatere Peter Aarø Rasmussen.

Nødvendige overvejelser
Peter Aarø Rasmussen understreger vigtigheden af, at den enkelte virksomhed får udviklet sin organisation og får tilført nye kompetencer og løbende får højnet det uddannelsesmæssige niveau hos medarbejderne. Måske er der behov for en medarbejder med teoretisk baggrund, som er stærk på eksport og afsætning eller til at skabe struktur og systematik.

Det er ligeledes vigtigt at overveje, hvordan man kan forbedre sin konkurrencesituation ved for eksempel at indgå samarbejdsrelationer med andre underleverandører. Mulighederne er mange, og der skal ikke ventes for længe med at sætte tiltagene i gang, siger Peter Aarø Rasmussen og slutter:

- Optimering, opgradering og optimisme er fundamentet for at kunne klare sig i den globale konkurrence – og den skærpede konkurrence foregår altså i overhalingsbanen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063