23948sdkhjf

Hans Sandgren og Flexa vinder international designpris

Sammen med den danske designer Hans Sandgren Jakobsen har Flexa skabt en serie stilrene babymøbler. Seriens højstol er nu blevet belønnet med en red dot design award.
En af designverdenens mest prestigefulde priser – red dot design award – tilfaldt i sidste måned den danske børnemøbelproducent Flexa for den netop færdigudviklede barnestol, designet af Hans Sandgren Jakobsen.

Stolen, der indgår i den netop lancerede Flexa Baby-kollektion, fik plads blandt årets vindere, fordi den demonstrerer visuelt overskud og samtidig byder sig til med optimal brugsværdi. Ligesom de øvrige elementer i den nye Flexa Baby-kollektion, der også rummer en babyseng og et puslemodul, lægger stolen sig i naturlig forlængelse af en skandinavisk designtradition med et ligeværdigt fokus på funktion og æstetik.

Æstetik i børnehøjde
Hans Sandgren Jakobsen, der er kendt for sin forkærlighed for træ og for at tage afsæt i et lyst og let designunivers, skaber først og fremmest møbler for at matche et behov.

- Idéen har netop været at skabe et møbel, der optimerer spisesituationen, har fokus på ergonomi og bevægelsesfrihed – og som matcher moderne skandinavisk boligindretning, forklarer Hans Sandgren Jakobsen, der med Flexa Baby-stolen har søgt at designe et møbel med et unikt udtryk. Man kan med ganske få greb justere stolens højde, regulere fodstøtte og tilføje bakker og stropper i takt med at barnet bliver ældre og får nye behov.

Hele møbelserien er udviklet i et tæt samarbejde med Flexas produktudviklingsteam samt et hold af eksperter inden for børneadfærd, pædagogik, ergonomi og søvn.

- Den grundlæggende idé om, at produkterne skal vokse med barnet, gælder for hele kollektionen. Sengen er for eksempel konstrueret således, at bunden let kan hæves og sænkes, hvilket betyder, at den både kan anvendes til spædbarnet og det lidt større barn. Ved at fjerne tre af de lodrette tremmer giver man for eksempel større børn mulighed for selv at komme ind og ud af sengen, forklarer Flexa’s produktudviklingschef, Kristine Schmidt, der var tovholder igennem forløbet.

Lanceres i næste måned
Flexa er med et nyt designkoncept i skandinavisk stil i fuld gang med en gennemgribende fornyelse af sit produktprogram. Inden for de sidste ni måneder er der således udviklet og lanceret intet mindre end 52 nye produkter.

-Red dot design award er en meget stor anerkendelse, som vi er utroligt stolte af og samtidig meget ydmyge overfor. Når vores Baby Højstol nu premieres bekræfter det os i, at vores nye designstrategi er rigtig, udtaler Carsten Dan Madsen, der tiltrådte som CEO for Flexa i 2012.

Baby-kollektionen lanceres i maj 2013, og hos Flexa håber man, at forbrugerne vil tage godt imod produkterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078