23948sdkhjf

VTI og Aalborg-studerende udfordrer fyrretræet

Et kombineret spise- og skrivebord af fyrretræ beklædt med polycarbonat. Det er essensen af konceptet ”Coat it”, som netop er løbet af med sejren i Innovation Cup.
- Vi støtter op om enhver innovationsproces, som sigter mod nye anvendelsesmetoder for fyrretræ og limtræ.

Sådan lyder svaret fra Morten Grønvald, salgsdirektør hos VTI Vinderup Træindustri, på spørgsmålet om, hvorfor virksomheden takkede ja til at deltage i Innovation Cup sammen med studerende fra Aalborg Universitets Arkitektur & Design.

Innovation Cup afholdes flere gange årligt af Udviklingscenter for Møbler og Træ (UMT) i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og virksomheder, og endnu en gang har deltagerne erfaret, at konceptet tilfører nye vinkler, som kan inspirere virksomheder til at gå nye veje.

Som Morten Grønvald sagde, da han overrakte vinderpræmien og gjorde status over de seneste måneders samarbejde med 20 arkitektur- og designstuderende:

- Nogle af de tanker, I er kommet frem med, er der i hvert fald ingen på VTI, der har tænkt!

Ny anvendelse af fyrretræ
Morten Grønvald fortæller, at innovationsforløbet har strakt sig fra september til januar. Han havde den samlede gruppe studerende på besøg ved opstarten og har derefter haft løbende dialog med dem.

- Men egentlig ikke så meget, som jeg på forhånd troede. De arbejder meget på egen hånd, og det er der kommet noget vidt forskelligt ud af. Nogle af de studerende har lavet fascinerende løsninger med træet, og det er ikke specielt kommercielt – men bestemt inspirerende, siger salgsdirektøren.

”Coat it”, som er navnet på det vindende koncept, blev tildelt sejren, fordi det er lykkedes at udvikle et produkt, som sigter mod nye anvendelsesmuligheder for fyrretræ. Dermed bidrager produktet til at udvikle videre på et materiale, som mange forbrugere vælger fra i disse år.

En af de studerende bag vinderkonceptet, Johanne Falk Pedersen, fortæller, at processen har været lærerig:

- VTI har været en god sparringspartner, som hjalp os med at udvikle flere muligheder. Det gjorde en konkret forskel, da vi skulle finde frem til den rigtige coating, og samtidig er det meget motiverende, at man ikke blot sidder med et skoleprojekt, men skal præsentere det for virksomheden og UMT, forklarer hun.

Om Innovation Cup
Innovation Cup afholdes flere gange årligt af Udviklingscenter for Møbler og Træ i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og virksomheder. På få uger får virksomheder i et koncentreret forløb udviklet nye designs af bl.a. designere, arkitekter og studerende fra design-, arkitekt- og produktionsteknologi-uddannelser.

I tværfaglige grupper arbejder de involverede med en konkret opgave, direkte afledt af virksomhedernes behov for design- og produktudvikling.

Formålet med Innovation Cup er at udbygge og sikre samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Samtidig med at Innovation Cup er en god mulighed for virksomhederne, er det med til at promovere nyt, dansk design og synliggøre danske virksomheders innovationsevne.

Se mere på www.moebelcenter.dk
Læs mere om: vti
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11