23948sdkhjf

Holmris halverer overskuddet

Trods en rekordhøj omsætning kunne 2008-regnskabet ikke hamle op med resultatet fra 2007. Således realiserede den østjyske møbelproducent et overskud før skat på 3,6 mio. kroner mod 7,7 mio. året før.
Møbelproducenten Holmris Office A/S oplevede frem til udgangen af 3. kvartal 2008 en historisk høj efterspørgsel.

Finanskrisen satte imidlertid en dæmper på kundernes investeringslyst i årets afsluttende tre måneder, og det har sat sit præg på det årsregnskab, som Holmris fremlagde mandag.

Trods en rekordhøj omsætning på 126,7 mio. kroner måtte Bjerringbro-virksomheden således nøjes med et resultat på 3,6 mio. kroner før skat, og det er 4,1 mio. lavere end i 2007.

Ledelsen oplyser, at udviklingen satte flere investeringsprojekter i bero, og at det medførte en ”betydelig nedgang i ordreindgangen i 4. kvartal.”

Tilbagegang i 2009
Holmris forventer, at kundernes dæmpede investeringslyst vil fortsætte på kort sigt, og selskabet har derfor indledt 2009 med en tilpasning af organisationen, som nu i højere grad svarer til det forventede aktivitetsniveau.
På trods af mindre gunstige markedsforhold føler ledelsen sig på den baggrund velforberedt og veldisponeret i forhold til at den kommende tids udfordringer. Der kalkuleres dog med en vis tilbagegang i forhold til 2008:

- Omsætningen i 2009 ventes at falde som følge af den finansielle krise og de deraf afledte konsekvenser. Øgede omkostninger til den fortsatte udbygning og bearbejdning af nye markedsområder vil ligeledes påvirke indtjeningen negativt. Som følge heraf forventer vi en omsætning i 2009 på mellem 85 og 90 mio. kroner og et mindre overskud, skriver Holmris.

Kilde: Holmris Office A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093