23948sdkhjf

Snød sin egen død og genrejste sit designfirma

Møbeldesigner Erik Simonsen (mDD) havde drevet sin tegnestue i 40 år, da han fik en aggressiv kræftsygdom.

Prognosen og helbredet var så alvorligt, at han ikke regnede med at skulle leve i særlig lang tid. Så i foråret 2014 fik han travlt med at lave en firmaoverdragelse.

Et aktieselskab blev oprettet. To medarbejdere blev siddende på deres stole og en ny direktør og investor blev sat ind for at opretholde driften. Erik Simonsen tog sit team med til de vigtigste kunder i USA, hvor Erik Simonsen og firmaet Acer Design har betydelige royaltykontrakter og vedligeholdelsesaftaler.

Vejen var banet for, at en 40 år gammel og velrennomeret designvirksomhed kunne leve videre og servicere sine kunder uden Erik Simonsen.

I dag er det så Erik Simonsen, der er i live og selskabet, som for længst er dødt og begravet.

Det skete bare over en nat. Den investor og direktør, som var blevet indsat i april 2014, kørte selskabet i otte måneder. Så meddelte han meget pludseligt, at han ville begære Acer Design konkurs. Erik Simonsen fik det at vide, da direktøren stod foran skifteretten.

- Det kom som et megachok. Jeg gik nærmest i koma. At man kunne smadre det hele på et halvt år. Efter 40 år med store engagementer og de bedste kunder.

Omkring samme tidspunkt fik Erik Simonsen en re- operation og behandlinger, og sygdommen ændrede sig fra det akut livstruende.

- I dag har canceren en helt anden profil, hvor jeg måske kan leve godt i 10 år eller flere, og det er pludselig ikke så tosset længere, siger han.

Det fik ham tilbage til tegnestuen og værkstederne igen. Den havde han lykkeligvis ikke overdraget sammen med firmaet.

- Jeg satte mig ved skærmen og arbejdede i de to til tre timer om dagen, som jeg magtede. Jeg tog kontakt til samtlige kunder og fortalte, at jeg var tilbage igen. Jeg fik en positiv responce fra alle, og at de var glade for, at Acer Design og jeg var tilbage med samme oprindelige profil.

I dag har Erik Simonsen så retableret Acer Design & Development strengt taget som alting var, før han i foråret 2014 lavede det senere så kulsejlede generationsskifte, og kunderne er tilbage. Også nye kunder har er kommet til i 2015.

Så det blev Erik Simonsen, der overlevede og ikke det selskab, som skulle redde hans livværk. Men Erik Simonsen ved også, at han ikke bliver siddende for evigt.

- Som helbredet ser ud nu, ser jeg en fornuftig mulighed for at fortsætte i 5 til 6 år, og allerede nu ser jeg på, hvilke muligheder der er bagefter. Vi skal finde en løsning i god tid.

Den fejl, han ikke begår igen, er at indsætte den forkerte profil i direktørstolen. Den direktør og investor, som trådte til i 2014, kendte ikke kontrakt- og designmarkedet og havde ikke is i maven til at få driften godt på plads.

- Det var en forretnings- og økonomimand uden dybgående viden om metoder i design og kontraktmøbelbranchen. Design og produktudvikling i denne branche kræver solidt kendskab til standarder og royaltykontrakter og professionel projektstyring. Det var nok den fejl, vi begik, da vi fik selskabet etableret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078