23948sdkhjf

Nordmænd køber 55 procent af dansk inventar-producent

Familien Foghsgaard, som tidligere ejede 100 procent af aktierne i Labflex, sidder tilbage med 45 procent. Malte Foghsgaard fortsætter som adm. direktør.
Det norske investeringsselskab Credo Partners køber 55 procent af aktierne i Labflex, der er dansk leverandør af laboratorieløsninger til pharma- og industriselskaber samt universiteter og hospitaler.

Familien Foghsgaard, der hidtil har siddet på 100 procent af aktierne, vil fortsat eje 45 pct. af aktierne i selskabet.

I gennem de seneste fem år har Labflex været gennem en gennemgribende forandring under ledelse af Malte Foghsgaard og i 2014 havde selskabet en omsætning på 307 millioner kroner.

- Labflex er et meget godt eksempel på virksomheder, vi ønsker at investere i, siger senior partner Wilhelm Mohn fra Credo Partners og tilføjer:

- Her ser vi et betydeligt potentiale for værdiudvikling, hvor vi ud over kapital kan tilføre betydelig kompetence inden for strategi og drift i partnerskab med de nuværende ejere, som ønsker at videreudvikle virksomheden.

Labflex skal fremover drives videre i et partnerskab.

- Familien Foghsgaard, ledelsen i Labflex og Credo Partners har gennem processen over de sidste måneder konkretiseret grundlaget for et stærkt fremtidigt partnerskab om den videre udvikling af
Labflex. Vi har lært Credo Partners’ team godt at kende via den proces, vi har været igennem, og er meget glade for at have fundet en partner, der har det rette industrielle værdiskabelsesperspektiv, og
som vil bidrage både med kompetencer og aktivt ejerskab for den videre lønsomme internationale vækst, siger administrerende direktør i Labflex Malte Foghsgaard.

Aftalen om det nye ejerskab i Labflex medfører ingen ændringer for selskabets medarbejdere, leverandører eller kunder. Den nuværende, ledelse fortsætter uændret, mens selskabets
bestyrelse bliver forstærket med repræsentanter fra Credo og med eksterne bestyrelsesmedlemmer med særlige kompetencer i forhold til strategiske udviklingsområder.

Labflex har ca. 125 ansatte i Danmark, datterselskaber i USA, Storbritannien og Norge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093