23948sdkhjf

For mange fejlskud koster hos Labflex

I regnskabsåret 2016 lander laboratorie-inventar-producenten Labflex et tre-cifret million minus.

Ifølge Børsen er underskuddet på 108 mio. kr., egenkapitalen udhulet og ejerfamilien,

Credo & Labflex

Credo købte i november 2015 55 procent af aktierne i Labflex.

Credo skulle sætte turbo på væksten.

I marts i år købte Foghsgaard-familen de 55 procent tilbage 

Hverken tidligere direktør, og søn i Foghsgaard-familien, Malte Foghsgaard eller den nye direktør Ulrik E. Fink vil kommentere på resultatet. De henviser til bestyrelsesformand Christian Herskind.Foghsgaard-familien, der i marts købte Labflex tilbage fra Credo, har skudt 90 mio. kr. ind i foretagendet.

Han fortæller til gengæld, at årsagen til det store tab er, at Labflex har gabt over for mange store projekter og i flere tilfælde ramt skævt.

- Det er en sum af en række dårlige projekters eksekvering, som har betydet, at der har været for store udgifter i forhold til det, de var beregnet til, siger Christian Herskind.

Labflex har ellers i løbet af foråret støvsuget samtlige udbud på markedet, men Christian Herskind afviser, at der har været en decideret strategi om at være særligt agressive. Han erkender dog, at man muligvis vil lægge en anden tilgang for dagen fremover - en mere selektiv tilgang.

Samtidig med det dårlige 2016-regnskab lægges Labflex' amerikanske vækstplaner på hylden. I regnskabsrapporten for 2016 nævnet de ikke med et ord, til trods for man tilbage i 2015 var klar med en ambitiøs strategi, der inden for fem år skulle gøre Labflex ledende på det amerikanske marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094