23948sdkhjf

Tvilum: Overskud for første gang i 5 år

Landets største møbelproducent vejrer morgenluft. Men fremtidige investeringer kommer ikke til at ligge i Danmark, understreger topchef.
Tvilum ApS har tabt over 400 mio. kr. i løbet af de sidste fire regnskabsår, som blandt andet har kostet lukningen af en fabrik, tusindvis af varenumre for ikke at tale om hundredevis af fyringer.

Men nu er der måske lys forude. I et stort interview med erhvervsmediet finans.dk fortæller Tvilum-direktør Andrew Long, at møbelproducenten atter tjener penge.

- Vi har for første gang siden 2010 positive resultater på den primære drift og kan se, at vi kommer ud af 2015 med et plus på den konto. Det er meget glædeligt, at de hårde tiltag giver resultat. Det styrker os i troen på, at vi har gode muligheder også fremadrettet på verdensmarkedet, siger den amerikanske direktør.

Ingen større investeringer i Danmark
Han kom til Tvilum i 2012 som salgsdirektør, men avancerede i november 2014 til øverste chef i virksomheden for at sætte skub på den to år gamle turnaround-plan.

Det har blandt andet kostet et par hundrede ansatte jobbet, så virksomheden i dag beskæftiger under 1.000 mennesker. Og selv om Tvilum skulle få gang i den positive drift, er der ikke udsigt til, at pengene reinvesteres i danske arbejdspladser.

- Vi skal tættere på kunderne i et område, hvor omkostningerne er lavere end dem, vi ser i Danmark. Uanset hvordan vi ser på det, er Danmark et dyrt land at producere møbler i - især af vores slags. Også selvom vi fortsat automatiserer. Vi har stadig rigtig mange kompetencer, som gør det oplagt at have produktion her. Men jeg kan godt forestille mig den suppleret andet steds, siger direktøren til finans.dk.

Ifølge en brancheanalyse fra erhvervsmediet eksporterer Tvilum over 90 procent af sin samlede omsætning, hvorfor Fårvang-virksomheden tegner sig for omkring 10 procent af den samlede eksport i den danske møbelbranche.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516