23948sdkhjf

Tvilum svinger sparekniven efter nyt underskud

Samtlige 61 ansatte på fabrikken i Hauge må se sig om efter nyt arbejde, når enheden lukker. Heller ikke regnskabsåret 2014 blev vendepunktet for møbelproducenten, som nu har haft røde tal på bundlinjen de sidste fire år.
Regnskabsåret 2014 blev en ny maveplasker for Tvilum, som langt fra fik indfriet forhåbningerne om et plus på bundlinjen. Omsætningen steg ganske vist med 3 procent til 1.549 mio. kr., men driftsresultatet bevægede sig i den forkerte retning, så sidste års minus på 67 mio. kr. voksede til 69 mio. kr.

- Markedet for saml selv-møbler forblev yderst konkurrencepræget i 2014, hvilket resulterede i et fortsat pres på priserne. Kombineret med øgede priser på materialer betyder det, at virksomheden ikke lykkedes med at forbedre indtjeningen trods en fremgang i omsætningen, konstaterer ledelsen selv i årsrapporten.

Alle ansatte i Hauge fyres

De 61 ansatte på Tvilums fabrik i Hauge må se sig om efter nyt arbejde, når enheden lukker i løbet af et par måneder. Det beretter TV Midtvest onsdag.

Den oprindelige plan var ellers, at en del af de ansatte kunne flyttes til andre afdelinger i Tvilum-koncernen, så deres job dermed kunne reddes.

Men efter flere forhandlinger med tillidsmændene på Hauge-fabrikken står det nu klart, at de ansatte må se sig om efter nyt arbejde andetsteds.

Læs mere om fabrikslukningen her.
Fortsætter turnaround
Her fremgår det, at målet for det indeværende regnskabsår er en omsætning på 1.760 mio. kr. med et positivt driftsresultat på 1 mio. kr. til følge.

Udviklingen er betinget af en fortsat øget aktivitet samt yderligere besparelser i organisationen. Den proces blev for alvor speedet op i november, da salgs- og økonomidirektør Andrew Long blev forfremmet til administrerende direktør i møbelvirksomheden.

- Jeg fortsætter den plan for turnaround, vi lagde i 2012 og 2013 - jeg træder bare lidt hårdere på speedren, sagde Andrew Long i sidste måned i et interview med Økonomisk Ugebrev CFO.

Har kun én prioritet
Her gjorde han det også helt klart, at Tvilum i 2015 skal præstere sorte tal på bundlinjen.

- Der er kun en prioritet for mig: Det er - koste hvad det vil - vi skal tjene penge i år. Og det vil sige, at jeg må tage en ret brutal tilgang til at skære omkostninger væk. Ellers bliver det en meget kort karriere, jeg får, og det er jeg selvfølgelig ikke interesseret i. Vi har måttet nedjustere antallet af arbejdspladser, uden at det er gået ud over vores effektivitet.

Andrew Long har tidligere givet udtryk for, at Tvilum skal have et mere kommercielt fokus, mens porteføljen skal trimmes, så kun de rentable kunder er tilbage. Endelig er planen at trimme organisationen, så antallet af ledelseslag mindskes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125