23948sdkhjf

Nye maskinsnedkere viser højt niveau

Tommy M. Jensen fra Vrøgum-Svarre A/S løb med Lærlingeprisen 2015. Se billederne af årets tre bedste svendeprøver her.
Hotel Munkebjerg i Vejle dannede forrige torsdag rammen om Træ- og Møbelindustriens årsdag, som traditionen tro blev indledt med uddeling af Lærlingeprisen.

Kasper Svendson fra Frederiksen Grenaa A/S samt Mike Gren Jensen og Tommy M. Jensen, begge fra Vrøgum-Svarre A/S var årets tre finalister, som alle blev rost for et højt, fagligt niveau.

- Vi kan se, at der kommer mere design og innovation ind i produkterne. Eleverne tør lidt mere, og det er en vigtig forudsætning for, at træ- og møbelvirksomhederne kan konkurrere internationalt, sagde Joan Knudsen fra Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning, som overrakte priserne på vegne af dommerpanelet.

Fleksibel opbevaring på en helt ny måde
Årets vinder, og modtager af 30.000 kroner, blev Tommy M. Jensen for konceptet ”Wall of Game”, der samler funktionerne opbevaring og underholdning ét møbel.

- Idéen kom fra mange års interesse for at spille og lave spil, siger Tommy M. Jensen og forklarer, at væggen er valgt som udgangspunkt for at optage mindst mulig plads.

Dommerne har i deres bedømmelse lagt vægt på nytænkningen og det kommercielle potentiale i vinderproduktet. Produktet ses dog ikke som et møbel med integreret spilfunktion, men snarere som et stærkt opbevaringssystem til garderobe, børneværelse, venteværelse eller køkken

- Vægsystemet er en helt ny måde at tænke fleksibel opbevaring på. Tommy har formået at skabe et produkt med udgangspunkt i specifikke målgrupper og deres behov for fleksibilitet med en fin forståelse for markedets krav. Produktet har mange anvendelsesmuligheder og kan produceres i mange spændende materialer og farver og prisklasser og forbrugerne har mulighed for at købe en eller flere sektioner og dermed opnå endnu større fleksibilitet og mulighed for individuelle løsninger, lyder det i bedømmelsen.

Inspireret af to klassiske formgivere
Nummer to i konkurrencen, og vinder af 20.000 kroner, blev Kasper Svendson for sin lænestol, der er stærkt inspireret af Wolthers Corona-stol og Wegners AP71. Han beskriver stolen som ”en hybrid mellem to klassiske formgivere, krydret med egne nutidige tanker og færdigheder inden for faget”.

Dommerne roste Kasper Svendson for sin dokumentation, materialekombinationen og en teknisk fin løsning til stolens vippefunktion. Med hensyn til brugbarheden ser de dog en udfordring i at gøre stolen kommerciel, da den ligger relativt tæt på et kendt designikon.

- Det vil kræve en videreudvikling af stolen hen mod et eget personligt udtryk, for at den kan blive kommerciel, lyder det blandt andet i bedømmelsen.

50'er-klassikere i ny fortolkning
Nummer tre i konkurrencen, og vinder af 10.000 kroner, blev Mike Gren Jensen for sit sofabord i mahognisorten sapeli.

- Designmæssigt er sofabordet, specielt understellet, en fin nyfortolkning af 1950’ernes møbelklassikere med fine detaljer i udformningen af bladhylden. Dog kunne overdelen matche underdel bedre rent designmæssigt, hvor der går lidt stilforvirring i den, lyder det blandt andet i bedømmelsen fra dommerne.

Der er ros til Mike Gren Hansen for et målrettet fokus på fagligheden, hvor alle kriterier er opfyldt, ligesom at alle krav til produktionsmodning er overholdt – dog havde dommerne gerne set en dokumenteret, bevidst strategi omkring designets udformning i forhold til markedskrav og efterspørgsel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078